Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol klubtól igazolhat védőt a City – sajtóhír

Egybehangzó lapértesülések szerint a Manchester City egyre közelebb áll ahhoz, hogy megvásárolja a spanyol bajnokságban szereplő Athletic Bilbao védőjét, Aymeric Laportét.

15167817038589

Forrás: Marca

Több sportlap is lehozta már a hírt, hogy az Athletic Bilbao 23 éves védője, Aymeric Laporte a transzferidőszak végéig a Manchester City játékosa lesz. Az angol klub a játékos szerződésében szereplő 65 millió eurós – 57 millió fontos – kivásárlási árat fogja érte kifizetni. A játékos szerződése 2020-ban jár le, de már a nyáron ez a 65 millió 70 millió euróra növekszik, ezért is siethet ennyire a City a leigazolásával. Laporte így a City történetének legdrágább játékosa lehet – ezt a címet jelenleg a héten hosszabbító Kevin de Bruyne tartja 55 millió fonttal -, illetve a futball történetének második legdrágább védője Virgil van Dijk 70 millió fontos transzferje után.

Laporte 16 évesen az Athletic Bilbao akadémiájára, és 2012-ben került fel a felnőtt csapatba, ahol azóta már alapemberré vált, és a spanyol bajnokság egyik legtehetségesebb fiatal védőjének tartják. A védő a klub mindössze második francia származású játékosa, mivel a Bilbao hagyományához híven szinte csak baszk futballistákat szerződtet le.