Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: óriási meglepetés, kiesett a Liverpool! – videóval

Az FA-kupa negyedik fordulójának szombati játéknapját a Liverpool mérkőzése zárta az Anfielden. A vörösök hazai pályán fogadták a szintén élvonalbeli West Bromwich együttesét. 

3448

Jürgen Klopp viszonylag erős kezdőt küldött pályára hazai közönség előtt a West Bromwich ellen, ezzel is jelezve ő bizony komolyan gondolja ezt a sorozatot is és megszeretné nyerni. A találkozón egyébként a videóbírót is alkalmazták tesztüzemben, aminek köszönhetően remek döntések születtek.

A találkozó első negyedórája elképesztő izgalmakat tartogatott, már az első komoly helyzetből gólt láthattunk, miután Evans óriási hibája után Salah csapott le a labdára azonban Forster hárítani tudott az utolsó pillanatban, a kipattanót azonban Firmino gyönyörűen emelte a WBA hálójába. A vendégek szinte azonnal válaszoltak a Liverpool góljára és Jay Rodríguez tekert Mignolet hálójába védhetetlenül. Négy perccel később ismét kihagyott a vörösök védelme és Jay Rodríguez másodjára is túl járt a hazai védelem eszén. Ezt követően a vörösök próbálták nyomás alá helyezni a West Bromwich kapuját, ennek ellenére érkezett a gól is csakhogy ismét a vörösök kapujába, azonban a videóbíró les miatt érvénytelenítette Dawson gólját. Az érvénytelenített találat után is akadt dolga a videóbírónak, miután Mohamed Salah a tizenhatoson belül szabálytalanság áldozata lett, hosszas tanakodás után a játékvezető a videóbíró segítségével büntetőt ítélt a 27. percben. A büntetőt Firmino a keresztlécre bombázta elszalasztva ezzel az óriási egyenlítési lehetőséget. A folytatásban is voltak komoly lehetőségei a Liverpoolnak az egyenlítésre, a 31. percben Salah passzát követően ismételten Firmino ziccere maradt ki. Az első félidő hajrájában a vendégek két játékosa is megsérült nevezetesen Gibbs és Robson-Kanu és nem tudták folytatni a játékot. Az első játékrész utolsó percében Mohamed Salah lövése kerülte el a kapu jobb oldalát. Majd a négyperces ráadásban a vendégek ismét betaláltak, amivel pokoli nehéz helyzetbe hozták a hazai együttest. Fordulást követően a helyzet nem változott a vörösök nem tudtak mit kezdeni a vendégek védelmével, Klopp is láthatóan tanácstalan volt a 64. percben hármas cserével próbálta felrázni csapata játékát. A City elleni mérkőzést követően valami megtört a vörösök játékában, talán Coutinho távozása mégis komoly érvágás Klopp együttesének?! Negyedórával a vége előtt először villant a második játékrészben a hazai együttes, Alexander-Arnold beadását követően Milner tüzelt kapura, amit óriási bravúrral Forster hárított. Egy perccel később ismét a WBA hálóőre mutatott be szenzációs bravúrt Ings lövését követően. A 78. percben a vörösök nyomása meghozta az eredményét és Mohamed Salah szezonbeli 25. találatát  megszerezve egygólosra csökkentette a vörösök hátrányát. A folytatásban újabb találat nem született, ez pedig azt jelentette óriási meglepetésre kiesett a negyedik fordulóban a Liverpool.

Liverpool – West Bromwich 2-3 (1-3)
Helyszín: Anfield Road, Liverpool, Vezette: Pawson
Gólszerzők: Firmino (7.), Salah (78.) ill. Rodgriguez (7., 11.), Matip (45+2., öngól)
Sárga lapok: Can (61.) ill. Barry (26.), Dawson (83.), Hegazy (85.)
Kiállítás:

https://www.youtube.com/watch?v=ylN_NhXrsao

Képek: theguardian.com