Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Fővárosi derbi a fináléban – Előzetes

Alig ért véget a Bajnokok Ligája döntőjének nagyszerű mérkőzése, máris egy újabb kemény összecsapás van készülőben. Az olasz kupa döntőjében a Lazio és az AS Roma csapata mérkőzik meg egymással ma este. A győzelem rendkívül fontos lenne mindkét csapat számára, hisz Európa Liga indulást jelent a győztesnek.

Mindkét csapatról elmondható, hogy az idei szezont a bajnokságban igencsak elrontották. A Róma a 6. helyen végzett 62 ponttal, míg a városi rivális Lazio közvetlen utánuk végzett 61 egységgel. A bajnokságbeli helyezésükből következik, hogy nem indulhatnak a következő szezonban egyik európai kupasorozatban sem. Azonban a ma esti győztes még megmentheti a szezonját, hisz aki itt ma nyer az Európa Liga indulási jogot kap, s ez mindkét csapat számára fontos. Mindkét csapat szép eredményeket felmutatva jutott el a döntőig. A Róma az elődöntőben a gyengélkedő Intert ütötte ki, míg előtte a Fiorentinát is ők búcsúztatták. A Lazio a bajnok Juventust illetve a Cataniat búcsúztatta az előző körökben. A találkozó kapcsán némi félelemre adhat okot a két csapat szurkoló tábora, akik finoman szólva sem kedvelik egymást. A fővárosi derbik előtt és/vagy után szinte mindig lehet rendbontásokat tapasztalni, amit a városvezetés kifejezetten elítél. Ezért is lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a döntőt Kínában rendezik. Végül mégis az Olimpia Stadionban tartják meg, de a Farkasok játékosa De Rossi megkérte a szurkolókat, hogy legyenek észnél és ne harcolni menjenek.

„Bizakodó vagyok a döntőt illetően, nagyszerű mérkőzés lesz. Sokan jönnek majd ki a stadionba ünnepelni, de remélem, most otthon hagyják a késeket és a fegyvereket. Tudjuk, hogy nagyon feszült a légkör a két csapat között, így a játékosoknak kell példát mutatniuk, észnél kell lennünk a pályán.” – mondta De Rossi a Corriere dello Sportnak

A Sasok játékosa Mauri elárulta, hogy élete egyik legfontosabb mérkőzése lesz a ma esti.

„Ez a legfontosabb állomás a pályafutásom során! Ilyen még nem történt velem, hogy egy komoly trófeáért római derbin játszhassak. Ez a mérkőzés nagyon fontos lesz a klub szempontjából is.”

A mérkőzést a DigiSport 1 közvetíti. 17:30-tól felvezető műsor, 18:00-tól mérkőzés élőben!

Báló Bence