Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz kupa: A Sasok győzedelmeskedtek a Farkasok fölött – Videó

Nem hozott sok gólt, de mégis egy kiélezett és küzdelmes mérkőzést láthattak azok, akik az olasz kupa fináléját választották kora esti programnak. A két fővárosi együttes parázs mérkőzést varázsolt az olimpia stadionba, de végül a Lazio örüéhetett, s ezzel meg az Európa Liga indulás.

Ameccs keménységét és fontosságát már az első percben érzékeltette a Lazio, hisz Ledesma kapott egyből sárgát egy belépőért. Ezt követően a Sasok már a 4. percben vezetést szerezhettek volna, de a veterán német csatár nem tudta a kapuba lőni éles szögből a labdát. Mindezek után egy kis ideig a Róma irányított, de nem sokáig volt igazi futball a pályán. Az első félidő többi része inkább a durva belépőkről szólt.

A második játékrészben valamivel jobban kezdtek a Farkasok, de gólt nem tudtak szerezni. Azonban a Lazio igen, s akkor még nem tudták, hogy Lulic találata a 71. percben elég lesz a győzelemhez. Lobont kapus pont a középpályáshoz ütötte Candreva beadását, aki nem hibázott, s a kapuba lőtt. A gól után nem sokkal egyenlíthetett volna a Róma. Totti szabadrúgása megpattant egy játékoson, s onnan a felső lécre került. Gól nem született és ezek után már nagy helyzetek sem volta. A Lazio hatodik kupagyőzelmét szerezte meg.

Róma: Lobont – Marquinhos, Burdisso, Castan, Balzaretti (Osvaldo 76.) – Bradley, De Rossi – Lamela, Totti, Marquinho (Dodo 82.) – Destro

Lazio: Marchetti – Konko, Biava, Cana, Radu – Ledesma (Mauri 54.) – Candreva, Onazi (Ciani 91.), Hernanes (González 84.), Ljulics – Klose


AS Roma vs Lazio 0-1 Coppa Italia Final 2013… by foogoals

Báló Bence