Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Némethék bennmaradtak; Európa Ligás az Utrecht

Ma délután hivatalosan is véget ért a holland bajnokság. Fényderült arra is, hogy mely 18 együttes alkotja ősztől az Eredivisie mezőnyét, illetve ki lesz az, aki a nemzetközi porondon méretheti meg magát.

Osztályozók:
Roda JC – Sparta Rotterdam 2-1
Gólszerzők: Fledderus (73., 90. perc), illetve Bilate (24.)
Óriási izgalmak közepette harcolta ki a bennmaradást a Roda együttese. Németh Krisztián és társai a 90. percig elveszve érezhették magukat, hiszen az első találkozó 0-0-ja után, még 0-1-es hátrányba is kerültek. Az RJC megmentője végül a Mark-Jan Fledderus volt, aki duplájának köszönhetően biztosította az élvonalban maradást, az utolsó pillanatban. A Sparta száműzetése tovább az élvonalból, végül Henk ten Cate sem tudott segíteni a rotterdamiakon. Németh a 41. percig volt a pályán.

Volendam – Go Ahead Eagles 1-0
Gólszerző: Tuyp (15. perc)
A két második ligás klub párharca gyakorlatilag már az első meccs, 3-0-s Eagles sikere után eldőlt, így a visszavágó valóban csak formalitássá silányult. Tehát eldőlt, hogy jövőre két újonc vág neki a ligának, mégpedig az Jupiler League bajnoka, a Cambuur-Leeuwarden, és a mindössze hatodik helyezett, ám remek rájátszást produkáló Go Ahead Eagles.

Rájátszás az Európa Liga szereplésért:
Utrecht – Twente 1-2
Gólszerzők: Duplan (48. perc), illetve Tadic (34.), Chadli (36.)
Az első félidő hajrájára ledolgozta kétgólos hátrányát a Twente. Azonban fordulás után, a az odavágón duplázó Duplan ismét az Utrecht hőse lett. A francia támadó szépítő gólja után több találat már nem esett, így a hazaiak 3-2-s összesítéssel végül kvalifikálták magukat az Európa Liga következő kiírásába. Érdekesség, hogy a párharcot szinte egymaga megnyerő Edouard Duplannal nem hosszabbít szerződést az Utrecht, így nem lehet része a siker gyümölcsének.

Balogh József