Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eseménydús mérkőzéseken vendégsikerek – videókkal

Két mérkőzéssel folytatódott a honi labdarúgó bajnokság. Debrecenben és Kecskeméten is gólgazdag találkozókról lehet beszámolni. A cívisvárosban Adamo Coulibaly, míg a Hírös Városban Juhász Roland duplázott.

Kezdjük mai összefoglalónkat Debrecenben, ahol a Ferencváros vendégszerepelt. A Ferencváros úgy érkezett Debrecenbe, hogy győzelme esetén megelőzheti a hajdúságiakat. A hazai védelem nem nagyon állt a helyzet magaslatán az első percekben, hiszen hárman is elcsúsztak, miközben Holman Dávid megindult, majd önzetlenül Somalia elé tálalt, a brazil játékos nem hibázott. A félidő felénél tizenegyeshez jutott a hazai együttes, amit Coulibaly a jó irányba vetődő Jova mellett helyezett a jobb alsóba. A két csapat közül a piros-fehérek tettek többet a gólszerzésért, ám a vendégek kapusán nem nagyon tudtak kifogni. Coulibaly, Bódi, Ferenczi és Czvitkovics is tesztelhette Jovát az első félidőben. A tizenegyes után szinte azonnal lecsapott a Ferencváros. Jenner révén vezetett ismét a zöld-fehérek. A szünetig mindkét brigádnak voltak újabb helyzetei, de a kapusok védeni tudtak. Az egyenlítő gól után meglepő húzásra szánta el magát Kondás Elemér. Balhátvéd helyett csatárt küldött be: Szűcs István helyére Sidibe lépett pályára. A második félidőben a fővárosiak átadták a területet a hazaiaknak, ami majdnem megbosszulta magát, mert ebben a játékrészben többször is Jova kapuja elé tudott kerülni a Debrecen, azonban ahogy lenni szokott, a Fradi begyötörte a győztes gólt Peric révén, igaz, utána Coulibaly újfent betalált tizenegyesből, ám a helyzet már nem változott. Volt olyan pillanat, amikor a vendég kontrák veszélyesek voltak. Ilyen esetben hozott rossz döntést Holman Dávid. A fiatal játékos egyedül léphetett ki, ám megijedt a kirobbanó Verpecztől, és a kapus menteni tudott. A találkozó legvégén benne volt az újabb egyenlítés a hajdúságiakban, de benne is maradt. A Ferencváros ezzel a sikerrel átmenetileg a negyedik helyre jöttek fel, míg a Debrecen már a dobogóról szőtt álmaikat is elfelejtheti. Hozzá kell tenni, hogy a második félidőben Máté Péter kiállítása okán emberhátrányban fejezte be a találkozót. A Loki védője a vendégtérfél közepén, az oldalvonalnál mellbe rúgta Somaliát.

Debrecen – Ferencváros 2-3 (1-2)
Debrecen, 9000 néző, vezette: Bognár Tamás

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté P., Mészáros N., Szűcs I. (Sidibe, 34.) – Bódi, Spitzmüller (Ramos, a szünetben), Czvitkovics, Ferenczi J. – Pölöskey (Se. Bouadla, 65.), Coulibaly
Ferencváros: Jova – Gyömbér, Besic, Klein, Sváb –Somalia (Peric, 55.), Cukic – Jenner, Józsi (Otten, 84.), Holman D. (Ionescu, 72.)

g.: Coulibaly (32., 90., mindkettő  11-esből) ill.: Somalia (6.), Jenner (36.), Peric (83.)
s.: Cukic (31.), Czvitkovics (43.), Coulibaly (70.), Besic (89.)
kiállítva: Máté P. (52.)

Edzőszemmel:
Kondás Elemér (Debrecen): „Nagyon jó mérkőzés volt, sajnos olyan gólokat kaptunk, amilyeneket nem lett volna szabad. A kiállítás után nehéz helyzetbe kerültünk, de a srácok tették a dolgukat becsülettel, egy rossz szavam nem lehet rájuk. Valahogy nem éreztem a hazai pálya előnyét a mai mérkőzésen. A Ferencváros kapott két sárga lapot két tizenegyesért, ennyi. Mi meg kaptunk nyolcat vagy nem tudom, mennyit. Mindegy, nem ezzel kell foglalkozni. Nyilván a kiállítás kicsit nehéz helyzetbe hozott minket, az az igazság, hogy az első félidőben voltak helyzeteink, azokat kellett volna jobban kihasználni.”

Ricardo Moniz (Ferencváros): „Tizenkét év után tudtunk nyerni Debrecenben, ez talán mutatja, hogy jó úton járunk, fejlődésben vagyunk, ez egy jó jel nekünk. A mérkőzés előtt már tudtuk, hogy a dobogó nem elérhető, de mindenképpen presztízsmérkőzés volt a számunkra, hiszen az elmúlt évek legsikeresebb csapata ellen játszottunk idegenben, szerettük volna megmutatni, hogy mi is jó csapat vagyunk.”

A találkozó összefoglalója:

A mai másik összecsapáson szintén volt esemény bőséggel. A Kecskemét őszinte futballja eleinte nem ízlett a Videotonnak, ám az első gól megfogta Horváth Ferenc csapatát, hiszen gyorsan jött a második is, amit Mohl még az első félidőben szépíteni tudott, Rajczi fifikás passza után. A második félidőben tovább nőtt a különbség a két csapat között. Juhász Roland duplázott, miközben Torghelle és Paraiba is betalált. A mérkőzés előtt leesett eső miatt mély talajú pálya megnehezítette a csapatok dolgát, sok hibát erre lehet visszavezetni, ilyenek például azok a szituációk, amikor labdavezetés közben megállt egy-egy tócsában megállt a játékszer. Az első negyedórában a hazaiak próbálkoztak, a gólt mégis a Fehérvár szerzett gólt. Gyurcsó remek szabadrúgását Juhász fejelte a jobb alsó sarokba, igaz Borszéki verve volt a válogatott védő fejesénél, annyira nem fogta meg a találat a liláknak, hogy ne tudjanak ellentámadásokat vezetni. Ám a vizes talaj miatt egy távoli Szolnoki lövést nem tudta védeni Borszéki, aki Antal eltiltása miatt kapott ismét lehetőséget. Az első játékrészben több lehetőséget is kihagytak a gólokon kívül a csapatok. Rajczi és Burgos is többször kerültek a piros-fehérek védelme mögé, de a salvadori támadó Juhász szorításában leadott lövésén kívül nem sok mindent tudtak kezdeni a lilák az első fél órában. Mígnem Rajczi sarokkal passzolt Mohl elé, aki jól helyezett lövésével szépített Horváth Ferenc együttese. A szünet után nem sok minden változott. Lüktető, változatos iramú volt a találkozó továbbra is, amit előbb egy Juhász fejes után Torghelle volt eredményes, majd nem sokkal később Paraiba megpattanó lövése már eldöntötte a találkozót. A hajráig sokáig a beadásokra bizonytalanul kimozduló Borszéki tartotta valamelyest a csapatát meccsben. Az utolsó negyedórára fordulva Tóth Balázs lerántotta Burgost, a megítélt büntetőt Mohl Tujvelbe lőtte, a ráadásban aztán Juhász újabb fejese végleg lezárta a találkozót. A győzelmével a Vidi gyakorlatilag megnyerte az ezüstérmet, és ezzel az európai kupaszereplést.

Kecskemét – Videoton 1-5 (1-2)
Kecskemét, 2000 néző, vezette: Oláh Gábor

Kecskemét: Borszéki – Mogyorósi, Vaskó, Forró, Póti – Nagy P. (Patvaros, 78.), Vukasovic , Savic (Balázs Zs., a szünetben), Mohl D. – Rajczi (Salami, 67.), Burgos
Videoton: Tujvel – Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira – Mitrovic (Tóth B., 78.), V. Gomes – Gyurcsó, Kovács I. (Lupeta, 71.), Paraiba (Nikolics, 78.) – Torghelle

g.: Mohl (37.) ill.: Juhász (16., 90.), Szolnoki (22.), Torghelle (53.), Paraiba (62.)
s.: Gyurcsó (31.), Vaskó (69.), Mitrovic (70.), Mohl (79.), Tóth B. (81.), Caneira (82.)

Edzőszemmel:
Horváth Ferenc (Kecskemét): „Dávid ma nem győzte le Góliátot, de legalább nem bújt el a pajzsa mögé. Felvállaltunk egy olyan játékot, ami egy kicsit kockázatos volt. Ebben a fél évben egyetlen gólt sem kaptunk pontrúgásból, most kaptunk négyet. Nem is emlékszem más Videoton-helyzetre, ami adódott előttük, azt viszont berúgták. Ez természetesen semmit nem von le a győzelmük értékéből, mert egy nagyon jó gárda. Sajnálom, hogy így történt, de büszke vagyok az együttesemre, mert nekem dicsőség velük győzni, és dicsőség velük kikapni. Amit előre elképzeltünk, abból szinte semmit nem sikerült megvalósítani, nem számoltunk azzal, hogy ilyen lesz az idő, ezért szerkezetet is kellett váltanunk mérkőzés közben. Vannak ilyen meccsek, az ellenfélnek akkor állt meg a pocsolyában a labda, amikor kellett, nekünk meg akkor csúszott tovább, amikor nem kellett volna.”

José Gomes (Videoton): „Nagyon nehéz volt ezen a talajon futballozni, teljesen másra készültünk, mást szerettünk volna játszani, de aztán kénytelenek voltunk azt tenni, amit a pálya megengedett. Felívelésekkel próbálkozni, a rögzített helyzetekből eredményesnek lenni, ez szerencsére sikerült is. Alaposan tanulmányoztuk az ellenfél játékát, és amire számítottunk, az be is jött.”

A találkozó összefoglalója: