Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robin Dutt a Bremen új edzője

Az eddig a Német Labdarúgó-szövetség alkalmazásában sportigazgatói tisztséget betöltő Robin Dutt lett a Werder Bremen vezetőedzője. Mint köztudott, a Bremen az utolsó forduló előtt vált meg Thomas Schaaf edzőtől, aki 14 éve állt a klub alkalmazásában.

A szövetségnél végül beleegyeztek abba, hogy felbontják Robin Dutt szerződését, így a 48 éves szakember három évre, 2016. június 30-ig írt alá a zöld-fehéreknél.

“Robin Dutt személyében az az edző érkezett hozzánk, akit szerettünk volna a kispadon látni. Bizakodóak vagyunk a közös jövőt illetően, és köszönjük, hogy a szövetség elengedte hozzánk a szakembert” – nyilatkozta Thomas Eichin, a Bremen sportigazgatója.

A frissen kinevezett edző ekképpen reagált. “Hálás vagyok a szövetségnek mindazért, hogy méltányolták kérésemet és elengedtek. Örülök, hogy ismét klubedzőként dolgozhatok. A Werder Bremen egy nagy klub, irányítása pedig egy érdekes kihívás, ám állok elébe.”

Dutt hivatalosan kedden kerül kinevezésre. Alsóbb osztályú csapatok irányítása után 2007-ben a Freiburg kispadjára került, irányításával az idei szezon egyik meglepetéscsapata feljutott az első osztályba. 2011-ben váltott, és a Leverkusen csapatához került, ám a gyógyszergyáriak élén nem töltött sok időt, hiszen 2012 augusztusában már a szövetség alkalmazásában állt. Most az a feladata, hogy feledtesse az idei csalódást keltő szezont Brémában.

Móra Tamás