Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Crystal Palace: Irány a Premier League!

Valószínűleg több angol drukkert érdekelhetett a mai mérkőzés, amit szintén a Wembley Stadionban rendeztek, akárcsak a szombati BL döntőt. Ez a találkozó pedig nem volt más, mint a híres-neves play off finálé, melynek során eldőlt, hogy mely együttes csatlakozik harmadikként, a Premier League-be már feljutott Cardiffhoz, és Hull Cityhez.

Ahhoz képest, hogy nálunk már-már falusi (nyugalom, nem negatív jelző) csapatok harcolnak egymással, az első osztályba jutásért, Angliában ez is egy kicsit más dimenzió. A második vonal rájátszásának döntőjébe, amit 82 ezren tekintetek meg a helyszínen, végül Király Gábor, és Torghelle Sándor egykori angliai klubja, a Crystal Palace, és Priskin Tamás korábbi kenyéradója, a Watford került. Mindkét gárda tagja volt már a legfelsőbb osztálynak, az előző évtizedben, egy-egy szezon erejéig, ám megragadni képtelen voltak.

A többség egyébként a Gianfranco Zola vezette Watfordot tartotta esélyesebbnek, bár kérdés, hogy a temérdek Udinese kölcsönjátékossal felálló „Darazsak”, ha végül feljutottak volna, miként tudták volna feltölteni keretüket, egy nyár alatt, megfelelő minőségű játékossal.

No, de ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis aWatford kezdett jobban, sőt, ha pontozással is lehetne bírálni ebben a sportágban, akkor ők „nyerték” volna az első félidőt. A „vendégek” kreatívabbak, kezdeményezőbbek voltak a Palace-nél. A második játékrészre fordult a kocka, és a piros-kékek támadásai veszélyesebbé váltak, köszönhetően, a nyártól már a Manchester Unitedet erősítő Wilfrid Zahanak. Azonban gól mégsem esett a rendes játékidőben.

A döntő döntése a hosszabbításra várt. Egészen a 105. percig. Ekkor ugyanis a volt AS Roma játékos, a veterán Marco Casetti buktatta Zahat. A büntetőhöz pedig a veterán, a helyi legendának számító Kevin Philips állt oda, és vágta be könyörtelenül. Az így kialakult 1-0 már nem változott, ennek következményeként a Crystal Palace 2005-ös kiesése után újra a Premier League tagja lett.

Championship, play off döntő a feljutásért:
Crystal PalaceWatford 0-0 (h.u.:1-0)
Gólszerző: K. Philips (105. perc-büntetőből)

Balogh József