Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megőrizte élvonalbeli tagságát a Hoffenheim – videóval

Ma este rendezték az osztályozó visszavágóját, ahol a tét nem volt más, mint az első osztályú szereplés. A múlt heti odavágót követően a Hoffenheim kétgólos előnyt harcolt ki, amelyet a visszavágón még egy góllal meg tudott toldani, így teljesítette a szinte lehetetlennek hitt küldetést, és jövőre is első osztályú csapat lesz a Hoffenheim.

Négy fordulóval a Bundesliga zárása előtt a biztos bennmaradást jelentő helyen tanyázó Düsseldorf mögött hat, míg az osztályozót jelentő helyen álló Augsburg mögött három pont volt a Hoffenheim lemaradása. A legrosszabb helyzetben a 24. fordulóban állt a csapat, amikor a biztos élvonalbeli tagságot jelentő pozíciótól 11, míg az osztályozót érő helyezéstől öt pontra állt a csapat. Az utolsó fordulóra úgy fordultak, hogy ha még esetleg nyernek is Dortmundban, az előttük álló csapatok valamelyikének nem szabad győzedelmeskednie. Aztán megtörtént a csoda: a három csapat közül legrosszabb pozícióban kezdő Hoffenheim két tizenegyes góllal az utolsó percekben fordított Dortmundban, így végül sikerült megcsípnie az osztályozót jelentő 16. helyet. Az első mérkőzésen hazai pályán sima, 3:1-es győzelmet arattak a másodosztály harmadik helyezett csapata, a Kaiserslautern ellen, a visszavágót ma este rendezték.

Az első találkozóhoz hasonlóan a második is nyílt játékot hozott. A vendégek igyekeztek saját térfelén letámadni a hazai játékosokat, ami nem is ízlett nekik. Fél óra sem telt el a mérkőzésből, amikor a hazaiak kapusa, Tobias Stippel buktatta az egyik vendég játékost, így büntetőhöz jutott Markus Gisdol csapata. Salihovic lövését azonban a kapus hárította, így maradt továbbra is az összesítésbeli kétgólos különbség. Ám egy perccel a félidő vége előtt már a kapus is tehetetlen volt: egy szabadrúgást követő fejest ugyan még hárítani tudott, ám az ismétlésnél David Abraham már nem hibázott, így a szünetben vezettek a vendégek.

A második félidő elején igyekezett gólt szerezni a Lautern, ám a vendég védők mindig közbe tudtak lépni. A 65. percben azonban érkezett Baumjohann, és szabadrúgásból bevette Casteels kapuját, ezzel összesítésben 4:2-re álltak a felek. Két perccel később Idrissou fejjel ismét eredményes volt, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Negyedórával a vége előtt Salihovic szögletéből Vestergaard volt eredményes fejjel, így szinte el is dőlt a mérkőzés, hiszen innentől kezdve a hazaiaknak négy gólt kellett volna szerezniük közel 15 perc alatt. A lefújás után tehát a vendégek örülhettek, hiszen véghez vitték a csodát: jövőre is első osztályú lesz a Hoffenheim.

Kaiserslautern – Hoffenheim 1:2 (0:1) – összesítésben: 2:5

Gólszerző: Baumjohann (65.) illetve Abraham (44.), Vestergaard (74.)

Móra Tamás