Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Körvonalazódik a távozók listája

A Barca Neymar leigazolásával a nyári legfőbb célpontját már megszerezte. Most a keret “finomhangolásán” van a hangsúly. Éric Abidal és Victor Valdés például a szezon végeztével máris új csapatot keres majd magának.

Victor Valdés távozását már korábban megszellőztették. A múlt héten a saját nevelésű kapus egy búcsúvacsora keretein belül már elköszönt a csapattársaitól és a szakmai stáb tagjaitól. A katalán ‘Sport’ című lap információi szerint Valdés hétfőn már el is utazott, hogy jövőbeni új klubjával tárgyaljon. A lap szerint Valdés azonban nem Angliába – ugye leginkább az Arsenallal hozták hírbe -, hanem a szomszédos Franciaországba, pontosabban Monacóba tartott. Könnyen elképzelhető, hogy a 31 éves hálóőr lesz az óriási költekezésekbe kezdő Monaco legújabb igazolása.

Valdés mellett Éric Abidal távozását is gyanítani lehetett már. A 33 éves francia hátvéd májátültetése után nem tudta visszaverekedni magát a Barca kezdőcsapatában, ráadásul a katalánok úgy tűnik nem is tartanak már igényt Abidal szolgálataira a jövőben. Abidal azonban érez még magában 1-2 évet profi szinten, ezért egy sajtótájékoztató keretein belül saját maga fogja bejelenteni hamarosan távozását a Barcától. A játékos minden bizonnyal visszatér majd szülőhazájába, és a francia élvonal egyik élcsapatánál folytatja majd.

Az említett duón kívül, több fiatal játékosnak, mint például Marc Bartrának, Jonathan dos Santosnak vagy éppen Thiago Alcantarának elképzelhető, hogy szintén fel kell majd készülnie a váltásra.

Nagy Ákos