Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar kapust igazolhat az AS Roma – Sajtóhír

Nem mindennapi hír jelent meg a sajtóban. A Sky Sports szerint Bogdán Ádám a magyar válogatott hálóőr iránt olasz klubok érdeklődnek, köztük a fővárosi AS Roma is, valamint a Torino és a Cagliari. A Calcionews24 szerint a Sampdoria is figyelemmel kíséri a játékost. Konkrét ajánlat még nem érkezett a kiváló kapusért, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Serie A-ban kössön ki. Hogy miért, azt a következő sorokban olvashatjátok.

Az AS Roma csapata jelenleg három kapussal rendelkezik. Azonban szinte mindenki tudja azt, hogy a klub első számú hálóőre Stekelenburg lehet, távozik a nyáron. Több angol első osztályú klub is érdeklődik iránta, de leginkább a Fulham. A Farkasok idei második számú kapusa Goicoechea jelenleg kölcsönben van a csapatnál és szerződése idén nyáron lejár a fővárosiakkal. A megvételéről pedig még nem lehetett hallani. A klub harmadik kapusának Lobontnak idén lejár a szerződése és állítólag nem kívánja azt meghosszabbítani és valószínűleg távozik a klubtól. Nos, ha ezek így együttesen bekövetkeznek, akkor bizony gyorsan egy jó kapus után kell néznie a Rómának. Bogdán idei szezonját figyelembe véve, állíthatjuk, hogy megállná a helyét a Giallorossi kapujában.

Sajtóhírek szerint a másik klub, mely figyelemmel kíséri Bogdán Ádámot az a Cagliari. A csapat szintén három kapussal rendelkezik. Első számú hálóőrük Michael Agazzi, aki 34 meccsen védett a szezonban, s neki is köszönheti a szárd csapat, hogy a 11. helyen végeztek a tabellán. Eladásáról egyelőre nem cikkeztek a sportlapok, de ha Bogdán esetleg itt kötne ki, akkor jót meccselnének a kezdőbe kerülésért. Ugyanis a klub második számú hálóőrére már nem nagyon számítanak, míg a harmadik számú kapus, mindössze csak 19 esztendős és tapasztalatlan.

A harmadik csapat melyet említ a Sky Sports az a Torinó FC. A csapat két kiöregedő kapussal és egy tapasztalatlan fiatallal rendelkezik, így nem meglepő, hogy portást igazolnának. Gillet a maga 34 esztendejével becsülettel végig védte a szezont, de nyugodtan mondhatjuk azt, hogy Bogdán nála jobb teljesítményre képes.

Ahogy a bevezetőben is említettük a calcionews24.com szerint a Sampdoria is figyeli a magyar kapust. A genovai csapatnál az első számú portás az a Sergio Romero, aki 2010-ben a Dél-Afrikai VB-n védte az Argentinok kapuját, s jelenleg 35 válogatottsággal rendelkezik. Az ő helye nem biztos csapatánál, hisz érte is több csapat érdeklődik. Míg a másik két kapusra csak elvétve számítottak a szezon során a csapatnál, nyílván azért mert nem ők a legmegfelelőbb emberek erre a célra.

A játékost képviselő menedzseriroda egyik társtulajdonosa nyilatkozott is az üggyel kapcsolatban. Szerinte egyáltalán nem meglepő, hogy Bogdánt a Boltonnál magasabb szintű klubok figyelik.

“Bogdán Ádámnak most is remek szezonja volt, így természetes, hogy van mozgás körülötte. Sokan figyelik őt, de ez egy ilyen szinten teljesítő válogatott játékos esetében természetes. Ádám az angol másodosztály kapusmezőnyében a legjobbak között volt, rengeteg mérkőzésen védett, és több kimagasló teljesítménye is volt. Saját edzője a liga legjobbjának tartja, és semmi meglepő nincs abban, hogy felmerül a neve, amikor egy-egy komolyabb csapat kapust keres. A mostani olasz felvetést, és egyáltalán konkrét csapatneveket nem érdemes kommentálni, hiszen Ádámnak érvényes szerződése van a Boltonnal, ahol jól érzi magát. Egyelőre pusztán érdeklődésekről beszélhetünk, amiből gyaníthatóan lesz is még. Konkrét ajánlat nem érkezett még a Boltonhoz, amely szeretné, ha maradna Bogdán.” – nyilatkozta Pataky Tibor.

Báló Bence