Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb dortmundi követheti Kagawát

Manchesterben David Moyes kezébe került az irányítás a visszavonuló klublegenda, Sir Alex Ferguson távoztával. Az öreg skót tavaly a japán Kagawát csábította Angliába, most pedig honfitársa ismét Dortmundban szemezgetett a kínálatból.

Korábban Gündogan nevét lehetett hallani, mint első számú célpont. Manchesterben azonban most más felé irányult a figyelem, nevezetesen Moritz Leitner felé. Ráférne ugyanis a vérfrissítés a United középpályájára, hiszen Giggs sem lesz képes az idők végezetéig ilyen produkciót nyújtani, mint amit láthattunk tőle az idei szezonban, valamint Carrick is folyamatosan öregszik.

Több csapattal ellentétben viszont nem azt a taktikát kívánnák alkalmazni, hogy egy már befutott, jó nevű játékost igazolnak le drágán, hanem egy még pályafutása elején járó tehetséget édesgetnek a klubhoz. Így esett a választás Leitnerre, aki mindössze 20 esztendős, ám így is 42 német első osztályú bajnoki van a háta mögött (igaz, ezeken összesen 1460 percet töltött pályán).

Dortmundban egyenesen Götze utódjának kiáltották ki a fiatal játékost, ám ahhoz, hogy elérje azt a szintet, mint a Bayernbe távozó irányító, még fejlődnie kell. Elsősorban ára lehet tehetségén kívül csábító a vörös ördögök számára, hiszen értékét 5 millió euróra becsüli a transfermarkt.de, szerződése 2015-ben jár le.

Móra Tamás