Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Monaco: Célkeresztben a Juventus vezére

Azok után, hogy több remek játékossal is erősítette már keretét az AS Monaco, főleg ami a támadósort illeti, most a jelek szerint a középpályára terelik a hangsúlyt. Valószínű, hogy a hercegségben is belátták, szükség van egy igazi játékmesterre, aki a gárda motorizációját fogja adni a középpályáról.

A hírek szerint pedig ez a játékos nem lehet más, mint a Juventus olasz válogatott csillaga, a 27 esztendős Claudio Marchisio. A Monaco állítólag 25 millió eurót adna a középpályásért, és három évre szerződtetné, sőt, beszámolók szerint a torinóiak még hajlanak is az üzletre, látva kínált árat.

A Juventusnál egyébként 2016-ig szól Marchisio szerződése, és mivel ez egyhamar nem jár le, alighanem valóban borsos árat kell fizetnie az esetleges kérőnek. Sőt, a 32-szeres válogatott labdarúgónak egyre csak emelkedik az ázsiója, hiszen a Juve is sikert sikerre halmoz, főleg a hazai mezőnyben.

Korábban régi edzője, Marcelo Lippi is dicsérte a „Zebrák” nyolcasát:
„Hogy a Juventusnál Marchiso lenne Del Piero méltó örököse? Igen, természetesen. Olyan emberek, mint Del Piero pótolhatatlanok, de biztos vagyok benne, hogy Marchisio egyre fontosabb szerepet tölt be a pályán, és a szurkolók szívében, még hosszú ideig. Ő az a fiatal játékos, aki nem beszél sokat, ez a bizonyíték az intelligenciájára.”

Marchisiot egyébként még a 2008/09-es idényben az a Claudio Ranieri építette be a Juventus csapatába, aki most a csábító, azaz a francia Monaco vezetőedzője.

Balogh József