Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schürrle ügyében dűlőre jutott a Leverkusen és Chelsea

Az idei szezonban harmadik helyen végző gyógyszergyári alakulat általános igazgatója bejelentette, hogy megszületett az egyezség André Schürrle ügyében a londoniakkal. Ezzel egy hosszú ideje tartó alkudozási folyamat végére került pont, ezzel minden valószínűség szerint a következő szezont már a kékeknél kezdi meg a fiatal német, a hivatalos bejelentésre azonban egyelőre várni kell.

Wolfgang Holzhauser, a Leverkusen általános igazgatója szerint Schürrle idén nyáron Londonba költözik, cserébe pénz és Kevin de Bruyne érkezik – igaz, a belga csupán egy éves kölcsönjátékra. Ezzel a megállapodással úgy néz ki, megoldódik a de Bruyne jövőjéről szóló rejtély is. Korábban ugyanis szerette volna több német csapat is soraiban tudni a belgát, ám ő kijelentette: kizárólag olyan csapatnál játszik jövőre, amelyik érdekelt a Bajnokok Ligájában. Ezáltal vált kétszereplőssé a verseny, maradt a Dortmund és a Leverkusen.

Dortmundi oldalon Lewandowskit ajánlották fel némi pénz és a belga játékjogáért cserébe, míg a Leverkusen a Schürrle üzletbe szerette volna bevonni. A ma napvilágot látott értesülések szerint végül az utóbbi valósult meg. “Megállapodtunk a londoniakkal. Ők megvásárolják játékosunkat a megbeszélt összegért, valamint egy évre ingyen érkezik hozzánk kölcsönbe de Bruyne. Elvárom a Chelsea-től, hogy tartsák magukat a megbeszéltekhez” – nyilatkozta Holzhauser.

Móra Tamás