Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német válogatott csatár érkezhet a Serie A-ba

Olasz és német sajtóinformációk szerint Mario Gomez a Bayern München német válogatott csatára a Serie A-ban köthet ki. A hírek szerint két klubnak is felkeltette a figyelmét.

A friss Bajnokok Ligája győztes csatárnak nem úgy sikerült a szezonja, ahogyan azt szerette volna. A horvát Mario Mandzukic mögött csak második számú csatárként számított rá Yupp Heynckes vezetőedző. A következő szezontól a német bajnokot a spanyol sikeredző Guardiola fogja irányítani, aki meglehet, hogy nem fog tartani Gomezre igényt, főleg abban az esetben, ha a klub leigazolja Lewandowskit. De hagyjuk most német rekordbajnok háza táját és nézzük a két érdeklődő olasz klubot.

Az első klub melyet említ a sajtó, az a Napoli. Az Azzurrik idén nyáron már lehet, nem tudják megtartani gólvágójukat Cavanit, akit megfelelően kell pótolni. Erre a célra Gomez kifejezetten alkalmas lehet, hisz tudjuk, hogy jó csatár. Azonban a Napoli abban az esetben is próbálkozhat a megszerzésével, ha Cavanit meg tudják tartani. Ugyanis a klub már BL főtáblás és a csapatnál nyílt titok az, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban is szeretnék megállni a helyüket. Nos, egy Cavani – Gomez páros igazán eredményes lehetne.

A másik csapat melyet említenek a hírek az a Fiorentina. A Violák hasonlóan a Napolihoz lehet, eladják a saját gyöngyszemüket Stevan Jovetic-et. A csatár kijelentette távozási szándékát és van is érdeklődője bőven. Az utána befolyt összegből a csapat tudná finanszírozni Gomez átigazolási költségeit. Azonban kicsit ront a helyzeten az, hogy a csapat csak az Európa Ligában indulhat a következő szezon során. Így ha a két klub tényleg komolyan gondolja a leigazolását, akkor a Napoli picit előnyösebb helyzetben van.

Mario piaci értékét 35 millió euróra becsli a transfermarkt.de. Ez az összeg persze picit túlzás, mivel a játékos idén főként csak csereként kapott lehetőséget. Nyílván ennyit a Bayern sem kérne érte, maximum olyan 25 millió eurót. Gomez idén klubszínekben 31 mérkőzésen szerepelt, ebből 19-szer csereként, de mégis 17-szer beköszönt az ellenfél kapujába.

Báló Bence