Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Valdés is elköszönt a csapattól!

A Barcelona saját nevelésű hálóőre, Victor Valdés hivatalos sajtótájékoztatót tartott ma, ahol bejelentette távozását a Barcától. Már csak az a kérdés, hogy a kapus idén nyáron, vagy pedig jövőre, szerződése lejártával hagyja-e el a katalán fővárost!?

Úgy tűnik, ez a távozások és a búcsúzkodás hete Barcelonában. A katalán sztárcsapatnál tegnap Éric Abidal vett érzelmes búcsút a csapattól, ma pedig Victor Valdés köszönt el a társaktól, szurkolóktól. Valdés Abidalhoz hasonlóan sajtótájékoztatót tartott, ahol elárulta távozásának okait, és köszöntet mondott a Barcának.

“20 éve tartozom a Barcához. Ebből 12 fantasztikus évet töltöttem az első csapat kapusaként. A Barca kapusaként óriási feladat előtt állsz. Hatalmas a rád nehezedő nyomás és nagy felelősség tudatában vagy akkor, amikor felhúzod a Barca címeres mezét. Embert próbáló feladat ez, és ezt a nyomást a kezdetektől fogva érzem magamon.” – kezdte Valdés, majd a következőképpen folytatta. “Úgy érzem mentálisan elfáradtam. A döntésem folyamatosan érlelődött az elmúlt idények során. Senki ne gondolja azt, hogy anyagi okai vannak a távozásomnak; vagy netán ne lennék most már szenvedélyes Barca rajongó. A Barcelona mindig is ott lesz a szívemben, viszont most megszületett benne megy döntés, amely visszafordíthatatlan és végleges. Nem kívánom meghosszabbítani 2014 nyarán lejáró szerződésemet, és a szezon végeztével távozok a Barcától!”

A korábban megjelent hírek szerint Victor Valdés vagy a francia élvonalba frissen feljutó Monacóhoz, vagy az angol Arsenalhoz szerződhet, akár már idén nyáron. Hogyha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor a 31 éves kapus feltehetőleg a hétvégi Málaga elleni mérkőzésen búcsúzhat majd el a Camp Nou közönségétől.

Egy rövid összeállítás Victor Valdés barcelonai éveiről:

Nagy Ákos