Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Santana elárulta, miért igazolt Dortmundból Gelsenkirchenbe

Mint köztudott, a Schalke és a Borussia Dortmund ősi riválisok, és semmit sem utálnak jobban a két csapat szurkolói, mint amikor egy játékos kedvenc csapatuk mezét a riváliséra cseréli. Idén nyáron ez ismét meg fog történni, hiszen a sárga-feketéket erősítő Felipe Santana királykékre cseréli mezét. Most azonban elárulta, mi állt a klubváltás hátterében.

Santana a Málaga elleni BL-negyeddöntőt követően ünnepelt hős volt, hiszen az utolsó percekben az ő góljával jutott tovább csapata. A szezon során azonban Hummels és Subotic mögött csupán csereként számítottak rá, így pedig nem látta biztosítottnak álmát. Célja ugyanis, hogy bekerüljön a brazil válogatott világbajnoki keretébe, amihez folyamatos játéklehetőségre van szüksége.

“Sok sikert kívánok a jövőben is a csapatnak, hiszen öt csodás évet töltöttem Dortmundban. Sosem felejtem el ezt az időszakot. A klubot a szívembe zártam. Csak azt mondhatom: köszönök mindent. Az újrakezdés sosem egyszerű. Ez volt a helyzet Dortmundban is, ám harcolni fogok és minden tőlem telhetőt megteszek a Schalkéért – így szeretném elnyerni a szurkolók szimpátiáját. Jól éreztem magam Dortmundban, de új kihívásra van szükségem, valamint szeretnék bekerülni hazám VB keretébe. Ennek érdekében állandó játéklehetőségre van szükségem.”

A védő hazája bajnokságából, a Figueirense csapatától érkezett korábban Dortmundba. Azt is elárulta, hogy megszerette Németországot, így meg sem fordult a fejében, hogy más országba költözzön. “Jól érzem magam Németországban, már a nyelvet is megtanultam. Néhány éven belül szeretném megkapni a német állampolgárságot is.”

Andreas Möller 2000-es klubváltása óta Santana lesz a következő játékos, aki Dortmundból a csupán néhány kilométerre található Gelsenkirchenbe költözik.

Móra Tamás