Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: két találkozó Walesszel, az U17-es válogatott tornagyőztes lett

A korosztályos női válogatottakból is meghívott játékosokat Vágó Attila szövetségi kapitány, akinek lányai Wales U19-es együttesével kétszer mérkőzik meg pénteken és vasárnap. Az elsőt kiütéses sikerrel nyerték a mieink.

Az első találkozóra Gyirmóton került sor pénteken 19 órától, a másodikat Lipóton rendezik vasárnap 11 órától.
Vágó Attila a tétmérkőzésekre készül csapatával: „Továbbra is igyekszünk felmérni, hogy kik azok a játékosok, akikre a hamarosan kezdődő tétmérkőzéseken számíthatunk. A bajnokságunk egyelőre nem a legerősebb, de olyan ellenfelekkel kell megmérkőznünk az előttünk álló sorozatban, amelyek játékosai kimondottan erős bajnokságokban edződnek. Ezért kiemelt jelentősége van a válogatott meccseknek, mert a játékosok egyedül itt alkalmazkodhatnak a nemzetközi mezőnyben megkövetelt követelményekhez. A walesi együttes keretének közel fele a felnőtt válogatottban is játszik, ezért erős ellenfélre számítok, ugyanakkor bízom benne, hogy két győzelemmel zárjuk a hetet. Nálunk is lehetőséget kapnak a fiatalok, a célom az, hogy versenyhelyzetet alakítsak ki a futballisták között, mert ez minden kerettag számára plusz motivációt jelent.” – mondta el a kapitány az mlsz.hu-nak.

A pénteki összecsapáson a mieink azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, aminek nem örült Wales, mert csak védekezésre tudtak koncentrálni, miközben a magyarok sokáig nem találták a rést a walesi reteszen. Az első játékrész felénél aztán megtört a jég. Pádár Anita szerzett vezetést a mieinknek, a hajrája előtt Szabó Boglárka növelte kettőre a magyar előnyt. Fordulás után Pádár meglőtte csapata harmadik, önmaga második gólját, a végeredményt Zeller Dóra állította be.

A mieink a Szőcs Réka – Szeitl Szilvia (Palkovics Nóra, 56.), Tálosi Szabina, Demeter Réka (Szabó Zsuzsanna, 51.), Gál Tímea – Smuczer Angéla (Zeller Dóra, 68.), Csiszár Henrietta – Szabó Boglárka, Pádár Anita (Mosdóczi Evelin, 63.), Rácz Zsófia (Fogl Katalin, 68.) – Zágor Bernadett (Vígh Viktória, 56.) összetételű csapattal léptek pályára. A találkozó előtt Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke köszöntötte az egyaránt 25. válogatottsága alkalmából Demeter Rékát és Tóth II. Alexandrát.

A találkozó után Vágó Attila így értékelt: Kissé nehéz volt a meccs eleje, de miután felvettük a megfelelő ritmust, nem engedtük ki a kezünkből az irányítást, és magabiztos győzelmet arattunk. A magyar női fociban minden pici sikert meg kell becsülnünk, lépésről lépésre kell haladnunk előre. Fontos, hogy nemzetközi mérkőzésen is ki tudjuk próbálni a fiatalokat, ezúttal Mosdóczi Evelin, Zeller Dóra és Vígh Viktória személyében hárman mutatkoztak be a válogatottban. Szépen alakul a csapat, a mai mérkőzés is elérte a célját, választ kaptam néhány nyitott kérdésre, és több játékos formájáról is meggyőződhettem.”

Fordulatos meccs után tornát nyertek a fiatalok

Telkiben rendezték meg az UEFA Delevopment tornát, amelyet Lévay Andrea együttese nyert meg. Az utolsó találkozón Svájc ellen Kaján Zsanett négy(!) góljával sikerült nyerni 4-3-ra. Korábban a bolgárokat és a szlovénokat is magabiztosan nyerték meg leányaink. a mieink a következő összeállításban vették fel a versenyt a helvétekkel: Mészár Krisztina – Nagypál Fatima, Vancsik Viktória, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória – Nyúzó Boglárka (Andriska Renáta, 60.) – Krascsenics Petra, Csányi Diána, Krascsnics Csilla, Magyarics Zoé (Török Kitti, 60.) – Kaján Zsanett

A találkozón villámrajtot vettek a mieink. Kaján Zsanett mesterhármasával már az első negyedóra végén háromgólos előnyben voltunk Svájc ellen. A „fehérkeresztesek” még a félidőben szépítettek, majd fordulás után gyorsan sikerült kiegyenlítettek. A 74. percben Rozmics Gabriella begyűjtötte második sárga lapját, ami miatt emberelőnybe kerültek a helvétek, ennek ellenér Kaján Zsanett újabb góljával megnyertük a találkozót. Lévay Andrea így értékelte a szoros győzelmet: „Villámrajtot vettünk, köszönhetően annak, hogy a délelőtt megbeszélt taktikát száz százalékig betartották a játékosok. A zárt védekezésből sok labdát szereztünk, és az első negyedórában háromszor is sikerült jól indítani Kaján Zsanettet, aki mindhárom helyzetét gólra váltotta. A második félidőben kezdtünk egy kicsit elfáradni, és bár a mezőnyben jól teljesített a csapat, a több cserével rendelkező svájciak kihasználták frissességüket és egyenlítettek. A belső védőnk kiállítása után átszerveztem a csapatot, és az új taktika jól működött, sikerült egy felívelt labdával megjátszani Kajánt, aki ezen a napon szinte hibátlanul használta ki lehetőségeit, és megszerezte a győztes gólt. A mai győzelem az egész csapat érdeme, minden egyes játékosom száz százalékot tett hozzá a sikerhez, gratulálok a keret minden tagjának. Hasznos tornát zártunk, ezen a három meccsen nagyjából kialakult az a húsz fős keret, amely nekivághat az Eb-selejtezőknek.”

Gavalovits Sándor