Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Románia: Kolozsvári vereség a kupadöntőben

Ma este rendezték a román kupa döntőjét, ahol jó esélye nyílt a CRF Clujnak, a pocsék bajnoki teljesítményének feledtetésére. Vass Ádámék ellenfele a döntőben, a Cupa României-t utoljára 1995-ben megnyerő Petrolul Ploiesti volt.

Ami az esélyeket illeti, egyértelműen a Petrolul volt a találkozó esélyese, tekintve, hogy a prahovai gárda a bajnokságban a dobogón végzett, tehát a kupadöntő eredményétől függetlenül indulhat majd az Európa Ligában. A kolozsváriak címvédőként csúnyán lebőgtek a Liga 1-ben, csak a 8. helyen zártak.

A mai finálét a bukaresti Naţional Arenaban rendezték, a szezon megkoronázásaként. A két gárda utolsó négy meccsén nem született győztes, hiszen három összecsapás 1-1-re, egy pedig 2-2-re végződött.

A mérkőzésen természetesen vagy így, vagy úgy, de mindenképpen győztest kellett hirdetni. A szurkolók szerencséjére azonban nem hosszabbításban dőlt el a kupa sorsa. Sőt, a Petrolul kongói támadója, Jeremy Bokila már a 8. percben eldöntötte a győztes kilétét. Így tehát a várt küzdelem meg volt, de a gólok zuhataga elmaradt, ám a sárga-kékek sikere teljesen megérdemelt volt.

Vasss Ádám, és a CFR Cluj egyfajta vigaszként nyártól mégis az Európa Ligában kezdhet, lévén legyőzőjük a bajnoki eredmény alapján már kvalifikálta oda magát. Erre mondják, hogy a szerencsés vesztes.

Petrolul PloiestiCFR Cluj 1-0
Gólszerző: Bokila (8. perc)

Balogh József