Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elrontotta a brazil fiesztát az angol válogatott! – VIDEÓ

Csak döntetlenre futotta az ötszörös világbajnok Brazília erejéből az angolok elleni barátságos találkozón a felújított Maracana stadionban. Egy évvel a hazai világbajnokság előtt a brazilok teljesítménye csak az első félidőben tűnt igazán meggyőzőnek.

Pedig volt oka visszavágni a selecaónak, mivel idén februárban 2-1-es vereséget szenvedtek az angoloktól a Wembley-ben. Ha a labdabirtokláson múlna akkor a brazilok simán nyerik a meccset (a selecaó 62%-ban birtokolta a játékszert), de mint tudjuk ezt a sportot gólra játsszák nem labdabirtoklásra. Az első játékrészben nem lehetett panasz a játékra, hiszen Luis Felipe Scolari fiai nyomás alatt tartották az angolokat. A 17. percben Dani Alves távoli bombája még csemege volt Joe Hartnak néhány perccel később viszont Neymar ziccerénél óriásit kellett védenie az angol kapusnak. A brazil klasszis nagy kedvvel játszott az egész mérkőzésen, láthatóan jót tett neki a barcelonai szerződés. A 28. percben ismét Hart pillanatai következtek, előbb Filipe Luis ziccerét majd Neymar ismétlését is hatástalanította a City hálóőre. Túlzás nélkül állítható, hogy Hart bravúrjai tartották meccsben az angolokat az első félidőben. Az angol kapus megbabonázta a brazilokat, ennek köszönhetően 0-0-ás döntetlennel mehettek a szünetre a csapatok. A vendégek játékáról mindent elmond, hogy negyven percet kellett várni az első angol helyzetre, amit Walcott csúnyán Júlio Césarba bombázott…  

A második félidő elején tovább rohamozott a selecaó, és az 53. percben végül megtört a jég: Hernanes lövése a kapufáról éppen Fred elé került, aki  a kapuba vágta a lepattanót. Tíz percig örülhettek a vezetésnek a brazilok,  a csereként beállt Oxlade-Chamberlain bombagólja lecsendesítette a Maracana közönségét. Sőt, a 79. percben Rooney lövése pókhálózta ki a felső sarkot, ezzel már az angoloknál volt az előny. Négy perccel később Lucas Moura beadását Paulinho kapásból lőtte a bal alsóba, ezzel megmentve a blamától a brazilokat.

 


BR2-2EN by omfgoals


BRAZÍLIA
: Júlio César – Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Filipe Luis (Marcelo, a szünetben) – Paulinho (Bernard, 84.), Luiz Gustavo (Hernanes, a szünetben), Oscar (Lucas Moura, 56.) – Hulk (Fernando, 73.), Neymar, Fred (Leandro Damiao, 80.)

ANGLIA
Hart – G. Johnson (Oxlade-Chamberlain, 62.), Cahill, Jagielka, Baines (A. Cole, 32.) – Walcott (Rodwell, 84.), P. Jones, Carrick, Lampard, Milner – Rooney

Veres Péter