Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavásárolta saját nevelésű játékosát a Real a Leverkusentől

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez egy rádió interjúban kijelentette, hogy készen áll visszavásárolni a tavaly nyáron Leverkusenbe eladott saját nevelésű játékosukat, amit végül meg is tett. Leverkusenben sajnálják, hogy meg kell válniuk egyik legjobbjuktól, ám nem volt váratlan a döntés.

Dani Carvajal 2012 nyarán érkezett a Real Madrid B csapatától Németországba 5 millió euró ellenében. A spanyol jobbhátvéd az idei szezonban kiváló teljesítményt nyújtott, a Kicker osztályzatai alapján a védők rangsorában hatodik, míg saját posztján a második legjobb osztályzatot kapta.

A 21 éves játékos átigazolásakor Madridban nyitva hagytak egy kiskaput: szerződésben rögzítették ugyanis, hogy egy év elteltével 6,5 millió euró ellenében, 2014-ben 8 millió euró ellenében, míg 2015-ben 9,5 millió euróért visszavásárolhatják. Carvajal teljesítménye természetesen nem kerülhette el a Real figyelmét, így végül aktiválták is a szerződésben foglaltakat, 6,5 millió euró ellenében visszatér nevelőegyesületéhez.

Rudi Völler, a Bayer sportigazgatója szerint nem volt váratlan a transzfer. “A Real döntése nem volt váratlan számunkra, hiszen kiváló szezont futott Dani. Nagyon sajnálom, hogy a következő szezonban már nem erősíti csapatunkat.” Ezzel az átigazolással Carvajal nagy álma vált valóra, hiszen Madridban született, a klub saját nevelésű játékosa, most pedig a felnőtt csapathoz kerül majd vissza.

 

Móra Tamás