Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Giroud elégedett az első szezonjával

A francia válogatott, és a Premier Leauge-ben negyedik végző Arsenal csatára, Olivier Giroud ugyan nehezen lendült be a londoni szezonjába, de végül 17 gólt szerzett az Ágyúsok színeiben.

Nehéz volt a kezdés Giroud számára az Arsenalnál, ezzel ő maga is tisztában van. A van Persie távozása után keletkezett űr, és az azáltal kiváltott fájdalmat a szurkolók eleinte gyakran az a francia támadón vezették le. Természetesen Giroud végül bekezdett a gólgyártással, még ha nem is ő lett a házigólkirály az Emiratesben. A Montpelliér korábbi játékosa a Premier League-ben 11, a Bajnokok Ligájában, az FA kupában, és a Ligakupában is 2-2 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

„Eszméletlen nagy várakozás, és nyomás volt körülöttem, van Persie távozása miatt. De a főnök, Arséne Wenger fokozatosan épített be a kezdő tizenegybe, pontosan azért, hogy megszabaduljak a súlytól. Egy kis időt várnom kellett az első gólomra, ez hét vagy nyolc meccs volt. Thierry Henry és Dennis Bergkamp tíz meccset várt az elsőre.”

Nos valóban nagyon bölcsen nyilatkozott Giroud, máskérdés, hogy aztán az utóbbi kettőhöz fogható karriert fut-e be az Arsenalnál, vagy esetleg a szintén jól kezdő Chamakh sorsára jut-e.

Balogh József