Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görögország: Felfüggesztve!

Botrányba fulladt a hétvégén a görög bajnokság egyik rangadója. A PAOK tulajdonosa ellen azóta letartóztatási parancs lépett életbe, míg a pontvadászatot határozatlan időre felfüggesztették.

paok

Pisztollyal az oldalán, négy testőr kíséretében rontott Jorgosz Kominosz játékvezetőre Ivan Szavvidisz, a PAOK tulajdonosa, miután a sípmester les miatt érvénytelenítette a szaloniki csapat gólját. A vállalkozó „Véged van!” felkiáltással közeledett a játékvezető felé, aki félbeszakította az összecsapást, a játékosokat az öltözőbe terelte, de nem sokkal később bejelentette, a gól mégis érvényes, ám az eredményt nem változtatta meg a szövetség, maradt a 0-0.

Ezt követően Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter-helyettes bejelentette, a pontvadászatot határozatlan időre felfüggesztik. „Addig nem folytatódnak a küzdelmek, amíg nem tisztázzuk a helyzetet úgy, ahogy mindenkinek megfelel” – fogalmazott, hozzátéve, folyamatosan kapcsolatban vannak az UEFA-val. Szintén hétfői hír, hogy a görög rendőrség letartóztatási parancsot adott ki Szavvidisz és négy testőre ellen. „Amit láttunk, az a görög futball becsülete elleni támadás. Ha valaki pisztollyal belép a pályára, az elfogadhatatlan provokáció” – mindezt Panosz Szkurletisz belügyminiszter közölte.

Ebben a szezonban nem ez volt az első botrány a PAOK stadionjában: novemberben az Olympiakos elleni derbin egy hazai drukker fejbe dobta Óscar Garciát, a pireusziak trénerét. Emiatt pedig le sem játszották a meccset, hanem 3-0-val az Olympiakos kapta a három pontot.

Nem újkeletű probléma a rangadókon történő botrány Görögországban:
2016 novembere: ismeretlen tettesek felgyújtották Jorgosz Bikasz játékvezetői bizottság vezetőjének nyaralóját

2015 februárja: a Panathinaikos – Olympiakos csúcsmeccs előtt a hazaiak pályára rohanva megtámadták a rivális szurkolókat és az Olympiakos játékosait.

2014 novembere: megtámadták és súlyosan bántalmazták a játékvezetői bizottság alelnökét.

2014 szeptembere: szurkolói összecsapások voltak a harmadik ligában érdekelt Ethnikosz Pireusz – Irodotosz bajnokin, egy szurkoló életét vesztette.

Mind a négy esetben felfüggesztették a bajnokságot.

~GS~