Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Díjazták a magyar futball legjobbjait

Első alkalommal adták át az MLSZ által létrehozott RangAdó díjakat, amelyet a szezon legjobbjai kaptak.

A gálát Hajdú B. István és Borbély Zoltán vezette le. A fellépők között volt a két magyar freestyle-világbajnok: Szász Kitti és Kovács Péter, akik közösen mutatták be tudásukat, Gubik Petra és a GG egri tánccsoport is. A díjazottak sorában először az Év játékvezetőjét díjazták. Itt nem született meglepetés: Kassai Viktor végzett az élen megelőzve Farkas Ádámot és Solymosi Pétert. A 2011-es év világ legjobb játékvezetőjének Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, a Játékvezető Bizottság elnöke adta át. A korábban BL finálét vezető Kassai így kommentálta a díjat: „Sok kollégám állhatna itt, mert rengeteg jó játékvezetői teljesítményt hozott a szezon, én a magam részéről már alig várom, hogy elkezdődjön a következő idény.”

Kassai után Hajdú B. István Pintér Attilát szólította színpadra, mint az Év edzője. A győri bajnokcsapat, és magyar kupa ezüstérmes edzője Vági Márton, MLSZ főtitkártól vehette át a díjat. Pintér Garami Józsefet és Ricardo Monizt előzte meg. A szavazatokat az élvonalbeli edzők, csapatkapitányok, a csapatok legfiatalabb és legidősebb játékosai, valamint a válogatottak szakmai stábjainak tagjai adták le, és az összesített eredmény alapján hirdettek győztest. Pintér Attila a csapatának ajánlotta a díjat: „A játékosok és a klubom nélkül nem állhatnék itt. Nehéz bármit is mondanom, mert pályafutásom alatt sokan nem nagyon szerettek, remélem, ezt edzőként sikerült megfordítanom, és bebizonyítani, hogy a magyar futballban is messzire el lehet jutni.”

A Fair Play díjat az MTK kapta, a kék-fehér klub képviseletében Domonyai László ügyvezető igazgatója vette át Szilágyi Györgytől, a Fair Play Bizottság vezetőjétől.

Ezután a hölgyek következtek: Az NB I felfedezettje Csányi Diána, Csiszár Henrietta, Nagy Dóra trióból került ki. Török Gábor az MLSZ Női Bizottságának elnöke az U17-es válogatott erősségét, a Femina játékosát, Csányi Diánának nyújtotta át az elismerést. A férfiaknál Radó András nyert, megelőzve a Videotonban futballozó Kovács Istvánt, valamint a Honvédos Vécsei Bálintot. A Haladás fiataljának Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár adta át a szezon felfedezettjének járó díjat.

A szezon felfedezettje díjak átadása után a magyar futball válogatottsági rekorderét, Pádár Anitát köszöntötte Vági Márton, Török Gábor és Berzi Sándor. Pádár a walesiek ellen  lépett pályára 106-ik alkalommal. Alig pár perccel később azonban újra színpadra szólították a Femina korábbi, az MTK jelenlegi gólvágóját, ugyanis ő lett a szezon Női labdarúgója, megelőzve Sipos Lillát és Vágó Fannit.

Ezután a férfiaké lett a főszerep. Az év NB I-es játékosa Böde Dániel lett, mögötte Varga Roland és Adamo Coulibaly végzett. A francia támadó a gólkirálynak járó elismerést kapta, távollétében Kondás Elemér vette át, ráadásul Coulibaly az örökös magyar gólkirály, Deák Ferenc özvegyétől különdíjat is kapott, ezt is a DVSC edzőjén keresztül kapja meg majd a francia csatár.

Köszöntötték a jubiláló válogatott játékosokat is: Juhász Roland 75 alkalommal, míg Dzsudzsák Balázs 50 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban. Mindkét játékos ajándékot kaptak Vági Mártontól és Berzi Sándortól.

El is érkeztünk a közönségszavazásokig: a szurkolók szerint a szezon gólja a Ferencváros – Újpest meccsen esett, szerzője Somalia volt. Az elismerést Orosz Pál, a FTC Zrt. vezérigazgatója vette át a brazil futballista képviseletében Tromposh Ádámtól, a közönségszavazók egyikétől. Az ÉV játékosa a szurkolók szavazatai alapján Kabát Péter nyert, Böde Dániel és Kovács István előtt. Kabátnak a díjat Illés Béla és Nagy Bence, az sms-ben szavazók közül kisorsolt szurkoló  adta át a díjat.

A szezon gólja:

Gavalovits Sándor