Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Wolfsburg cseh kiválóságát szeretné a Freiburg

A Freiburg idei szezonban nyújtott teljesítményének köszönhetően a következő szezonban az Európa Ligában indulhat. A jó teljesítmény hatására több játékosukra is szemet vetettek más klubok, így annak érdekében, hogy legyen esélyük az európai porondon, igazolniuk kell. Legújabb kiszemeltjük a Wolfsburg cseh légiósa, Vaclav Pilar.

Pilar a 2012-es Európa Bajnokság nagy cseh felfedezettje volt, hiszen a bal szélen szereplő játékos jó játékkal és két góllal hívta fel magára a figyelmet. Csapatával a negyeddöntőben búcsúzott a portugálokkal szemben, ám a 24 éves játékos számára ez Bundesliga szerződést ért. A nyáron Wolfsburgba költözött, ám az első forduló előtt súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett, így egyetlen találkozón sem léphetett pályára.

Freiburgban Flum, Caligiuri, Rosenthal és Kruse távoztával szükség van a csapat kellő megerősítésére, ráadásul a cseh pont Caligiuri posztján képes kiváló teljesítményre. A cél az, hogy egy évre kölcsön veszik Pilart, amivel a farkasok is jól járnának, hiszen játékba lendülhetne a hosszú kihagyás után a tavaly másfél millió euróért vásárolt balszélső. Az üzlet létrejöttét elősegítheti, hogy Caligiuri éppen Wolfsburgba igazol.

Móra Tamás