Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzeko mentette meg a Romát a kínos vereségtől – videóval

A Roma kiváló formában játszik az utóbbi időben, sorra nyerik mérkőzéseiket. Még a Bajnokok Ligájában is továbbjutottak, és a Barcelona ellen készülhetnek. Elképzelhető, hogy Di Francesco tartalékol emiatt?

NévtelenNagy küzdelem folyt a pályán (Fotó: twitter.com)

1. félidő: A Roma kezdte jobban a találkozót, a 6. percben De Rossi fejesét nagy bravúrral védte Santurro. Nainggolan sérülését és lecserélését, nehezen bírták a vendégek. Olyannyira, hogy a 18. minutumban megszerezte a vezetést a Bologna. Egy kis ügyetlenkedés után, Di Francesco okosan passzolta vissza a labdát Pulgárnak, aki nem tétovázott, azonnal lőtt (1-0). A bekapott gól után a vendégek uralták a labdát, és minél több helyzetet próbáltak kialakítani. Ám a labdabirtoklás ellenére, a Bologna stabil védelmét nem tudták áttörni.

2. félidő: A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Bár a fővárosiaknál volt a labda, nem jutottak el ziccerig. Di Francesco elkeseredésében még Dzekot is becserélte, hátha ő át tudja törni az ellenfél védelmét. Igaza is lett, hiszen a 76. percben Perotti beadását Dzeko bólintotta a Bologna hálójába (1-1). Az utolsó perceket a hazaiak tizenhatosán töltötte a labda, bár a hosszabbításban mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Több gól azonban nem született, a vége 1-1.

Bologna – AS Roma 1-1 (1-0)
Helyszín: Renato Dall’Ara – ??? néző; Vezette: Massimiliano Irrati
Gólszerzők: Pulgar (18.) – ill. – Dzeko (76.)
Sárga: Santurro (36.), Pulgar (72.), Palacio (87.) – ill. – De Rossi (47.)
Kiállítás: – ill. –

Bologna: Santurro – Torosidís (Mbaye 77.), De Maio, Helander, Masina – Poli, Pulgar, Donsah – Verdi (Krejčí 90.), Palacio, Di Francesco (Orsolini 71.). Vezetőedző: Roberto Donadoni

AS Roma: Alisson – Kolarov, Fazio, Manolas, Florenzi – Strootman (Defrel 75.), De Rossi, Nainggolan (Gerson 17.)– Perotti, Schick, El Shaarawy (Dzeko 61.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/mBV-CZCcX60

Mihók Richárd