Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Élber: “Mertesacker milliomos! Senki sem kényszeríti, hogy játsszon!”

A futball világa az utóbbi évtizedekben nem a pénz hiányáról vált nevezetessé. Egyes játékosok, ügynökök és edzők olyan összegeket keresnek meg, melyekről legtöbbünk még csak álmodni sem merne. Éppen ezért keltett nagy felháborodást Giovane Élberben, a Bayern egykori klasszisában Per Mertesacker nyilatkozata, aki a futballista élet nehézségeiről panaszkodott a minap a német sajtónak…

bild.de

Kép forrása: bild.de

Az Arsenal csapatkapitánya március elején mondta a Spiegelnek a következőkett:

“Valamikor rájön az ember, hogy már minden megterhelő számára mentálisan és fizikálisan is. Rájössz, hogy már semmi kedved sincs játszani, hanem szeretnéd az egészet abbahagyni, és nincs de, meg ha…”

Ezen szavak háborították fel az ex-bajor Élbert, aki a mai napon ekképpen reagált a kétértelmű nyilatkozatra:

“Szerintem Per (Mertesacker) ezzel nagy öngólt rúgott. Persze, vannak nehézségek egy labdarúgó karrierjében, de hát Istenem… Per milliomos! Senki sem kényszeríti, hogy játsszon!”

Később mintegy további magyarázatként hozzátette:

“Per egy remek srác, de nem ő van nehéz helyzetben, hanem az, aki minden nap hétkor kel, havi 500 euróért robotol, és még csak azt sem tudja, hogy miből fogja hó végén a számláit kifizetni.”

A 33 esztendős Mertesacker egyébként kisebb megszakításokkal lassan két éve folyamatosan sérült, és a pályán még régebben láthattunk tőle maradandó produktumot. Gyakorlatilag már helye sincs az Arsenalban a keretben, és szerződése idén júniusban lejár, így igen jelentéktelen a valószínűsége annak, hogy a legmagasabb szinten folytatni fogja…

Írta: Wernigg Márton