Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Seedorf első győzelmét aratta a Depor kispadján – előzetes

A spanyol bajnokság 31. fordulóját a Deportivo La Coruna – Malaga kiesési rangadó nyitotta, ami a Depor győzelmével zárult. A mérkőzés összefoglalója után a forduló további találkozóiról és menetrendjéről olvasható az előzetes.

w_900x700_06211225_mb_3395_edited

Forrás: laliga.es

Az első félidőben a Depor szerezte meg a vezetést, ráadásul már a 6. percben. Luis Hernandez buktatta ellenfelét a  a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a Depornak. Lucas Perez állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. A Malaga bátran játszott, és még a 41. percben összejött nekik az egyenlítés. Miguel szögletét követően Diego Rolan lőtt éles szögből a kapuba.

A második félidő nem volt túl eseménydús egészen a 66. percig, amikor Guilherme lőhetett kapura a tizenhatos vonaláról, de a löket csak a bal kapufát találta el. A 71. percben azonban már nem hibáztak, és Depor ismét megszerezte a vezetést. Mosquera adott egy tökéletes visszapasszt az érkező Adrian elé, aki könnyedén gurította a labdát a hálóba. Nem örülhettek viszont sokáig, hiszen a 73. percben a Malaga ismét egyenlített. Samuel futott fel a szélen majd középre adta a labdát, amit Diego Rolan egy gyönyörű mozdulattal juttatott a hálóba. Már úgy tűnt, hogy marad az eredmény, de a 85. percben meglőtte a harmadik gólját is a Depor. Borja verte meg a védőjét, majd Adrian elé passzolt, aki laposan lőtt kapus mellett a hálóba. Ezzel Seedorf az első győzelmét szerezte a Depor kispadján.

Deportivo La Coruna – Malaga: 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Lucas Perez (6. – büntetőből), Adrian (71. 85.) ill. Diego Rolan (41. 73.)
Sárga lap: Muntari (34.),   Guilherme (48.), Colak (51.), Ruben (90.) ill. Miguel (16.), Hernandez (43.), Torres (52.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=aqx_jOTi8xs

A forduló szombaton az Alaves és a Getafe összecsapásával folytatódik. Ezt követi a Celta Vigo – Sevilla találkozó. Montella csapata a legutóbbi három mérkőzését nem tudta megnyerni, aminek az lett a következménye, hogy még a városi rivális Betis is megelőzte őket. A Celta formája sem jobb jelenleg, és a jelenlegi céljuk, hogy bekerüljenek az első tíz csapat közé a tabellán. Fél hétkor a Betis az Eibart fogadja. A sevillai “kis csapat” bejelentkezett az európai kupaindulást jelentő helyért, és biztosan meg szeretné azt tartani, ám az Eibarnak is lesz ehhez egy-két szava. A napot a Barcelona és a Leganes találkozója zárja. A katalánok hiába csak egy döntetlent tudtak elérni a Sevilla ellen, előnyük még így is hatalmas, így szinte biztosan tartalékolni fognak a mérkőzésen, és több kulcsjátékosuk is pihenni fog. 

Vasárnap ebédidőben a Levante a Las Palmast fogadja,  ahol az egyik csapatnak kiesőzónától való eltávolodás lesz a célja, míg a másiknak az, hogy kikerüljön onnan. Ezután a forduló legérdekesebb összecsapása, a Real Madrid – Atletico Madrid városi derbi kezdődik. Mindkét csapat remek formában várja a találkozót, így nem lehet előre megjósolni, hogy ki hozza el a három pontot a meccs után. Cristiano Ronaldót most nem pihenteti Zidane, hiszen szüksége lesz most rá. Simeone oldaláról biztosan hiányozni fog Gimenez és Vrsaljko, de Diego Costával elől nem igazán lesz félnivalójuk. Fél hétkor játsszák a Real Sociedad – Girona meccset. A baszk csapat borzalmasan szerepel, közelebb van a kiesőzónához, mint a középmezőnyhöz. A Girona nem lesz könnyű ellenfél, mert a katalánok remek idényt futnak újoncként, és jóval előkelőbb helyet is foglalnak el a tabellán. A napot a Valencia – Espanyol mérkőzés zárja. A “Denevérek” továbbra is tapadnak a Real Madridra, és most van a legnagyobb esélyük rá, hogy kihasználják a királyiak esetleges pontvesztését. Az Espanyolnak nem kellene megnehezítenie a dolgukat, de a szezonban már több kis csapat ellen is hullajtottak pontokat. 

Hétfőre már csak egy mérkőzés maradt, a Villarreal – Athletic Bilbao találkozó. A “Sárga tengeralattjáró” eddig szépen tudta tartani az ötödik helyét a tabellán, de a legutóbbi pontvesztésükkel megkapták a nyakukra a Betist. A Bilbao habár nem szerepel túl fényesen a szezonban, könnyen megtréfálhatja azonban őket.

A 31. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Alaves – Getafe (TV: Sport 2)
16:15  Celta Vigo – Sevilla (TV: Sport 2)
18:30 Betis – Eibar (TV: Sport 2)
20:45 Barcelona – Leganes (TV: Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Levante – Las Palmas (TV: Sport 1)
16:15 Real Madrid – Atletico Madrid (TV: Sport 1)
18:30 Real Sociedad – Girona
20:45 Valencia – Espanyol (TV: Sport 1)

HÉTFŐ:

21:00 Villarreal – Athletic Bilbao

A La Liga állása a 31. forduló előtt: 

Screenshot_1