Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rafa Benítez távozik a Newcastle éléről?

Rafa Benítez a szezon végén távozik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United éléről? A Marca információi szerint a “szarkák” spanyol menedzserét a Real Sociedad szeretné a következő idénytől alkalmazni… 

rafa-benitez-real-madrid-rafael-benitez_3370454

Amióta a Newcastle United menedzsere, azóta már nem egy csapattal hozták hírbe Rafa Benítez-t. A “szarkák” élén összességében jó munkát végző spanyol szakembert korábban összeboronálták már a West Ham Uniteddel vagy éppen az Evertonnal is. Ahogyan azt már említettük, a Marca úgy értesült, hogy ezúttal a Real Sociedad vezetősége szemelte ki magának a Valencia és a Liverpool sikeredzőjét. 

Rafa Benítez vezetőedzői karrierje során ugyebár már jó néhány spanyol együttesnél megfordult. Pályafutása elején leginkább másodosztályban érdekelt csapatok élén dolgozott. Első igazán komoly megbízatását 2001 nyarán kapta meg, hiszen ekkor nevezték ki a Valencia élére. A denevéreknél három évig tevékenykedett, két bajnoki címet és egy UEFA-kupát nyert a neves spanyol gárdával. A valenciai esztendők után aztán Anglia és Olaszország között ingázott Rafa Benítez, majd 2015 nyarán visszatért Spanyolországba, méghozzá a Real Madrid élére, ahonnan fél év után menesztették.  

Németh Boldizsár