Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Iago Aspas mesterhármassal végezte ki a Sevillát – videóval!

A spanyol bajnokság 31. fordulójában tartalékolt a Sevilla, amely ezúttal a Celta Vigóval csapott össze idegenben – Montella együttese nem is boldogult könnyen ezen a délutánon.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Miután hét közben a Bayern München ellen nem tudott elég nagyot alkotni hazai pályán a Sevilla, a bajnoki fordulóban a legjobbak pihentetéséé volt a főszerep. Montella együttese már elengedte a hazai pontvadászatot, nekik már csak a Bajnokok Ligája és a kupa maradt – épp ezért nem is próbálták megváltani a világot a Celta Vigo ellen. Olyanok kaptak lehetőséget a kezdőben, mint Arana, Carrico, Pizarro, vagy Sandro Ramirez: olyanok, akik normál esetben a padon szoktak csak üldögélni. Most azonban már az első perctől pályán lehettek, bizonyíthattak mesterüknek és a szurkolóknak is.

Felemás volt a kezdés. A Sevilla birtokolta többet a labdát, ám nagy nehézségeik adódtak a támadások felépítésével. Ennek legfőbb oka a letámadó hazai csapat volt, Unzue fiai ugyanis gyakran hat emberrel próbálták nehezíteni ellenfelük életét a másik térfélen. A Sevilla Sandro révén egyszer így is helyzetbe tudott kerülni, ám akkor Sergióban elakadt a próbálkozás – a folytatásban pedig várattak magukra a helyzetek a vörösök oldaláról. A játék lelassult, a Celta pedig idővel egyre inkább átvette az irányítást. Lehetőségek azonban nem nagyon adódtak, csak biztonsági játék és labdajáratás volt, látványos támadófoci nem.

A 38. percben aztán jött egy fordulat, ami mindent megváltoztatott: egy szépen felépített támadásnak indult a Celta részéről, ám egy védelmi paródiával ért véget, aminek a vége gól lett. Johnny Castro adta középre a labdát, ami megpattant egy védő lábán, majd Soria kapus próbálta meg bravúrral kipaskolni, ám hiába: a menteni igyekvő Arana érkezett a hosszú oldalon és végül róla pattant be a labda a kapuba. A Sevilla így tehát nem sokkal a szünet előtt hátrányba került, kezdeményezőbbnek kellett lenniük a folytatásban.

A második félidőre valóban offenzívabbá vált a piros mezes csapat, próbálkoztak ők is letámadással, ám ki kellett nyílniuk hátul ahhoz, hogy nyomást tudjanak gyakorolni a vendéglátókra. Részsikereknél azonban nem jutottak többre, a világoskékek viszont le tudtak csapni rájuk. Az 57. percben egy csúnyán elvesztett labda után került bajba a Sevilla, az akció végén pedig a Vigo gólzsákja, Iago Aspas villant és duplázta meg az előnyt. Sőt, három perccel később ismét Aspas volt eredményes: egy kontra végén Pablo Hernandez beadása után gurított a hálóba, miután Soria kapus szörnyű ütemben mozdult ki.

A kegyelemdöfést végül a 78. percben vitte be a Vigo és Iago Aspas: a széteső sevillai védelem bénázását kihasználva a hajrában megszerezte a mesterhármast jelentő gólt, amivel beállította a 4-0-ás végeredményt is. Aspas ezzel feljött a negyedik helyre a góllövőlistán, csapata pedig 3 pontra közelítette meg a Sevillát a táblázaton és a 9. helyen áll. Montella együttese jelenleg nincs ott az európai kupás helyeken, csak a 7. helyen állnak.

https://www.youtube.com/watch?v=Rk6MB9DmHOg

Celta Vigo – Sevilla 4-0 (1-0)
Helyszín: Balaidos (Vigo), Vezette: Alvarez
Gólszerző: Arana (38. – öngól), Iago Aspas (57., 60., 78.)
Sárga lap: Johnny Castro, ill. Guido Pizarro, Banega

Celta Vigo: Sergio Alvarez – Johnny Castro (Cabral), Sergi Gomez, Roncaglia, Hugo Mallo – Pablo Hernandez (Boye), Lobotka, Wass (Radoja) – Sisto, Iago Aspas, Brais Mendez. Vezetőedző: Unzue.

Sevilla: Soria – Arana, Carrico, Kjaer (Lenglet), Layun – Guido Pizarro (Franco Vazquez), N’Zonzi – Sandro Ramirez, Banega, Sarabia (Nolito) – Ben Yedder. Vezetőedző: Montella.

Korábbi meccs:

Alaves – Getafe 2-0