Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane beintett a katalánoknak!

A labdarúgásnak és minden egyéb sportágnak vannak írott és íratlan szabályai. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban ilyen utóbbi a sorfal, melyet a bajnok érdemel ki magának. Ez azonban sokszor kellemetlenséget szül, úgy mint jelen esetben Zinedine Zidane és a Real Madrid számára.

Zinedine-Zidane-Real-Madrid-902048

A két ősi rivális az FC Barcelona és a Real Madrid között a szezon első felében komoly pontkülönbség alakult ki. A sorsolást nézve már akkor elindultak a találgatások, hogy ha marad a különbség, akkor vajon hány fordulóval a vége előtt lehet hivatalosan is bajnok a katalán sztárcsapat. Ez könnyen egybeeshet a szezon második bajnoki klasszikusával, melyet a két klub hamarosan a Nou Camp-ban vív. Így tehát az íratlan szabály értelmében Cristiano Ronaldónak és társainak sorfalat kéne állnia a pályára vonuló katalánok előtt. Az ügyben a királyiak francia vezetőedzője Zinedine Zidane egyértelműen állást foglalt.

 “Nem állunk sorfalat a Barcelonának, ez az én döntésem.” – Zinedine Zidane

Jogos a kérdés, hogy ki hogyan fogja fel a sorfal jelentését!? Sportszerűség a fair play szellemében, mely jár a bajnoknak, vagy megaláztatás a rivális előtt. A Real Madrid egyébként nem először bojkottálja a “jelenséget”, melyre a futballtörténelemben pro és kontra is volt már példa.

Hasonló vitatémát szokott szülni a Spanyol Kupa fináléjának helyszín-választása, a királyiak ugyanis különféle ürügyek kapcsán minden évben elérték azt, hogy a Barca ne játszhassa a kupadöntőt a Bernabeuban, mely befogadóképesség tekintetében az ország második legnagyobb stadionja a Nou Camp után. Persze ki szeretné azt, hogy az ősi rivális a saját szentélyében ünnepeljen!?