Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otthonában tartotta a három pontot a Monaco együttese a Nantes ellen – Videóval

Ezen a hétvégén a 32. forduló került megrendezésre a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, azaz a Ligue 1-ben. A Leonardo Jardim vezette Monaco együtteséhez a Claudio Ranieri által irányított Nantes látogatott.

Az előző hétvégén a Francia ligakupa döntőjében szerepelt és kapott ki a PSG-től a Monaco gárdája, aminek köszönhetően a hét közben kellett pótolniuk a 31. fordulóból elmaradt mérkőzésüket a Rennes ellen. Ott csupán döntetlenre futotta a hercegségbeli csapatnak, amely az idén jól szereplő Nantes ellen javíthatott.

lopesfalcao

Lopes és Falcao góljainak köszönhetően begyűjtötte a három pontot a Monaco.

Az első félidő egy kissé csalóka lehet, ha csak az eredményre pillantunk. A két csapat ugyanis a játékrész utolsó negyedórájában mutatta be a futballt, de az az volt a javából. A 32. percben kis meglepetésre a Nantes szerzett vezetést Thomasson jóvoltából. A francia középpályás jó 20 méterről emelte át a kissé kint helyezkedő Subasic kapust. A gólnak a Nantes szimpatizánsok mellett a Marseille drukkerek is örülhettek, ugyanakkor nem sokáig, hiszen 10 perc elteltével Radamel Falcao kiegyenlítette a találkozót Rony Lopes érdekes gólpassza után. Három minutummal később pedig az előbb előkészítőként jeleskedő Rony Lopes megfordította a találkozót egy briliáns lövéssel, amit Tatarusanu kapus csak végignézni tudott. A portugál támadó egyébiránt sorozatban hetedik Ligue 1 mérkőzésén volt eredményes. Ennek eredményeképp 2:1-es Monaco előnnyel vonulhattak szünetre a felek.

A második félidőben a két csapat már jobban megerőltette magát. Mindkét kapu előtt alakultak ki komolyabb lehetőségek viszont ezeket nem sikerült értékesíteni egyik oldalon sem. A mérkőzés hajrájára már-már veszélyesebb volt a Nantes, de egyenlíteniük nem sikerült, így hiába játszottak jó meccset, pont nélkül kellett távozniuk Monaco-ból.

A Monaca győzelmének köszönhetően továbbra is a 2. helyen áll francia pontvadászatban, s jelenleg nyolc pontos az előnye a Marseille-el szemben, amely csak holnap este csökkenhet újra ötre, amennyiben a Les Olympiens nyer a Montpellier ellen. Leonardo Jardim együttesének egyébként ez volt sorozatban a 17. veretlenül megvívott mérkőzése a bajnokságban. A Nantes egymás utáni harmadik bajnokiján maradt nyeretlen, így Claudio Ranieri tanítványai maradtak a 8. helyen.

Monaco – Nantes 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Falcao (42.), Rony Lopes (45.) ill. Thomasson (32.)