Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztosan verte az Újpestet a Vidi

Az NB I 25. fordulójának zárómérkőzésén a Videoton háromgólos győzelmet aratott az Újpest ellen a Pancho Arénában, de a különbség lehetett volna ennél nagyobb is, ha Kovács István nem ront két büntetőt is a hajrában!

vidiute

(Fotó: ujpestfc.hu)

A mérkőzést a téli szerzemények döntötték el a fehérváriak javára, az első gólt Huszti szögletéből fejelte 5 méterről Stefan Scepovic a 18. percben, majd a második félidő elején Huszti 23 méterről szabadrúgásból maga csavart a kapuba.  A korábbi válogatott támadó tizenhárom év, egészen pontosan 4725 nap után szerzett újra gólt az NB I-ben. A második gól után az Újpest védelme fellazult, több lehetősége is volt a mérkőzés eldöntésére a hazaiaknak, végül egy kontra után a félpályán végigszáguldó Nego rendezte le a fontos kérdéseket a 84. percben. A hajrában tovább javíthatta volna még gólkülönbségét a Vidi, ám Kovács Istvánnak összejött az a ritkán látható bravúr, hogy két büntetőt is kihagyott: az elsőt csúnyán fölé vágta, a másodikat Pajovic fogta.

Ezzel a magabiztos sikerrel a Videoton tapad a Fradira -a különbség három pont, és ugyebár a piros-kékeknek van egy elmaradt mérkőzése-, míg az Újpest visszacsúszott a tabella hatodik helyére.

Videoton – Újpest 3-0 (1-0)
Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna, 2568 néző; Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: S. Scepovic (18.), Huszti (54.), Nego (84.) ill. –
Sárga lapok: – ill. Kálnoki-Kis (44.), Nagy D. (78.)
Kiállítás: – ill. –

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Nikolov (Fiola 78.), Hadzic, Pátkai – S. Scepovic, Huszti (Kovács I. 85.), Lazovic (Varga J. 87.). Vezetőedző: Marko Nikolic

Újpest: Pajovic- Balázs B., Bojovic, Litauszki, Mohl – Kálnoki-Kis – Pauljevic, Sankovic (Onowo 73.), Cseke (Nwobodo 64.), Nagy D. (Tischler 80.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

A játéknap további eredményei:

FTC – Mezőkövesd 3-0

Honvéd – Balmazújváros 2-0

DVTK – Haladás 1-2

Paks – Debrecen 2-5

Vasas – Puskás Akadémia 1-2

A bajnokság állása 25 forduló után:

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

nbi-25

A góllövőlista állása:

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

nbi-25gól

Lasányi Csaba