Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Micsoda végjáték! A hosszabbításban nyerte meg a meccset a Napoli! – videóval

A Napoli sokáig vezette a bajnokságot, ám a Roma elleni zakó után valami történt az együttessel. Azóta három mérkőzést játszottak le a kék mezesek, és összesen öt pontot szereztek. Ha lépést akarnak tartani a Juventussal, akkor muszáj nyerniük a Chievo ellen. 

Insigne nagyon hajtott (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Elég nehezen rázódtak bele a csapatok a mérkőzésbe, az első tíz percben helyzetek sem adódtak. Az első komolyabb lehetőség Callejon nevéhez fűződik, aki Insigne pazar labdáját lőtte fölé. Hosszú percekig a Chievo csak nyomozta a labdát, ameddig a Napoli szépen, nyugodtan passzolgatott. Nem azért írtam csak ennyit az első félidőről, mert inkább kötögetni támadt kedvem, hanem azért, mert néhány Insigne próbálkozáson kívül nem történt más.

2. félidő: Rögtön egy Insigne lövéssel kezdődött a második játékrész. Néhány pillanattal később ismét a tizenhatoson belülre keveredtek a kék, Mertens pedig elesett. Bár a vendégek védője nem tűnt szabálytalannak, a játékvezető mégis büntetőt ítélt. Mertens magabiztosan állt a labda mögé, ám Sorrentino kivédte lövését. Az 57. percben egy szöglet okozott problémát a Chievonak, de előbb Sorrentino, utóbb a védők mentettek. Nagy ritkán a sárga mezeseknek is akadtak lehetőségeik. A 70. minutumban Milik akarta átemelni a kapust, ez viszont nem tetszett Sorrentinonak, aki inkább védett egyet. Három perccel később egy borzasztó labdavesztés után Giaccherini szerezte meg a labdát. Ő Stępińskinek passzolt, és mindenki megdöbbenésére bebombázta a lasztit a bal felsőbe (0-1). Egy percre rá a felső lécen csattant a labda Tonelli jóvoltából. Zieliński, Mertens és a többiek igyekeztek távolról lőni, azonban a vendégek kapusa és védői önfeláldozóan védekeztek. De ez sem volt elég. A 90. percben Insigne parádés ívelését Milik fejelte be (1-1). Két perccel később újra őrülhetett a Napoli. Egy szögletet követően elfejelték a bőrt, ám az Diawara elé pattant, aki betekerte a bal alsóba (2-1). A vége 2-1, parádés végjátékkal!

Napoli – Chievo 2-1 (0-0)
Helyszín: Stadio San Paolo; Vezette: Gianluca Manganiello
Gólszerzők: Milik (90.), Diawara (93.) – ill. – Stępiński (73.)
Sárga: Rui (54.), Insigne (91.) – ill. – Depaoli (12.), Giaccherini (55.), Inglese (77.)
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Reina  Hysaj, Koulibaly, Tonelli, Mario Rui  Allan (Zieliński 70.), Diawara, Hamsik (Milik 64.)  Callejon, Mertens (Rög 95.), Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Chievo: Sorrentino – Gobbi, Bani, Tomović, Depaoli – Rigoni, Radovanović, Bastien, Giaccherini (Léris 82.) – Inglese, Meggiorini (Stępiński 53.). Vezetőedző: Rolando Maran

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/cabLLuK51w8

Crotone – Bologna 

La festa di Simy dopo il gol. Getty Images

Simy keményen játszott (Fotó: gazzetta.it)

A 15. percben alakult ki a meccs első nagy lehetősége. Simy lövését azonban simán védte Mirante. A 25. minutumban már nem volt esélye a vendégek kapusának. Stoian ívelte a tizenhatosan belülre a labdát, Simy pedig könnyedén passzolt a kapuba (1-0). A második játékrészben a Bologna is közel került a gólszerzéshez, de Verdi lövését blokkolni tudták. Bár a vendégek tisztességesen próbálkoztak, gólt nem sikerült szerezniük. Ezzel a győzelemmel a Crotone kezd kikecmeregni a gödörből.

Verona – Cagliari

Névtelen

 

Nem volt esélye a Cagliarinak (Fotó: twitter.com)

A Verona kezdte jobban a mérkőzést, és ennek meg is lett az eredménye. A 35. percben Marco Sau kézzel ért labdához a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Romulo ezt értékesíteni tudta, vezetéshez jutottak a hazaiak (1-0). Még az első félidőben visszavághatott volna a Cagliari, ám Pavoletti fejesét védeni tudta a kapus. A második játékrész elején is a kék mezesek voltak aktívabbak. Nagyon támadt a Cagliari, viszont több gól nem született. A Verona nagyon kapaszkodik, sűrűsödik a tabella hátsó fele.

Mihók Richárd