Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vidi: átesett az orvosin a bosnyák csatár

Megbízható értesüléseink szerint ma átesett az orvosi vizsgálaton a MOL Vidi FC bosnyák kiszemeltje Armin Hodzic. A Dinamo Zagreb 23 éves támadóját 16 évesen szerződtette a Liverpool, de szinte végig nevelőklubjánál a Zeljeznicarnál szerepelt kölcsönben.

Hodzic 1994-ben született, s a Zeljezcinarban nevelkedett. (ezen csapat ismerős lehet a Ferencváros szurkolóinak 2015-ből…) 2011-ben megszerezte a játékjogát a Liverpool, amely egyből két évre (2013 nyaráig) kölcsönadta nevelőklubjának. Ekkor június 30-án lejárt a kölcsönadása, s július elsején újból visszakerült Boszniába. 2014 nyarán újból visszatért Angliába, de onnan már nem a bosnyákokhoz, hanem a Dinamo Zagrebhez került. A 2014/15-ös szezonban 6 bajnokin 1 gólig jutott. 2015/16-ban 24 bajnoki meccsen 13 gólig, 4 BL-selejtezőn 1 találatig, 2 BL-csoportmeccsen 1 gólig jutott. Értéke 2016 márciusában négymillió euró volt a transfermarkt.de szerint. 2016/17 25 bajnokin 16 gólt szerzett. Az előző szezonja már nem sikerült ilyen jóra, hiszen ekkor csak 6 gól fűződött a nevéhez 24 bajnokin. Idén a bajnokságban 2/1, BL-selejtezőn 1/1 a mérlege.

A Vidi már biztosan bejutott az Európa-liga csoportkörébe, azonban ha Athénban sikerül 2–1-es hátrányból fordítania az AEK elleni visszavágón, úgy a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülne be. Az athéni meccsen, még nem léphetne pályára, hiszen a nevezéskor még nem volt a csapat játékosa. Ellenben az El- vagy BL-csoportkörben minden további nélkül szerepet kaphat Marko Nikolicstól.

Marko Nikolics az AEK elleni odavágó után azt mondta, hogy még három-négy focistát szeretne a keretében tudni. Az igazolások függvényében további távozók is lehetnek. Egyikük Stefan Scsepovics lehet, akitől egyes fehérvári, újpesti szurkolói körökben elterjedt hírek szerint kurtán-furcsán szabadulna meg a bajnok. Felmerült, hogy egy hármas csere jönne létre a Vidi, az Újpest és a Puskás Akadémia között. Mégpedig, Scsepovics kerülne a lila-fehérekhez, Nagy Dániel onnan Felcsútra, míg Knezevic a fehérváriaknál folytatná.