Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám gólja kevés volt, győzelemmel nyitott a Bayern München!

Győzelemmel kezdte a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2018/19-es kiírását a Bayern München. Niko Kovac bajnoki debütálását Szalai Ádám kis híján elrontotta, a hajrá azonban a bajoroké volt egy kis bírói közjátékkal fűszerezve. 

Niko Kovac a legjobb kezdőjét küldhette pályára bajnoki debütáló meccsén a Bayern München kispadján, ugyanis a Hoffenheimtől szerződtetett Gnabry kivételével a meccs előtt mindenki egészséges volt. A falusiaknál azonban már nem volt ilyen jó a helyzet, a kulcsemberek közül Amiri, Demirbay, Geiger, Hubner, Rupp, és a gólfelelős Kramaric sem állt Negelsmann rendelkezésére.

1. félidő: Hatalmas bajor fölénnyel indult a mérkőzés, a a gyors és kreatív játékosokat nem igazán tudták tartani a vendégek, csak szabálytalanságok révén. A találkozó elején Boateng állt közel a gólszerzéshez, végül Kimmich szöglete után Thomas Müller fejjel szerezte meg a 2018/19-es bajnokság első gólját (1:0). A folytatásban aztán egy ordas hiba után Joelinton egyenlíthetett volna, de ziccerben rontott. A félidő hajrájára fordulva Coman ficánkolt, cselezett és lőtt, kísérletét Baumann nagy bravúr árán hárította. Az utolsó percek sajnos nem a fociról szóltak, előbb Ribery szorult ápolásra, majd egy belépő után Coman maradt a földön fájdalmas arccal és le is kellett cserélni. A paprikás hangulat vége az lett, hogy a vendégek négy sárgával vonultak a szünetre.

Coman súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett

2. félidő: A fordulást követően egy egészen más Hoffenheim futott ki a pályára, de úgy is nézhetjük, hogy Coman hiányát megsínylette a bajorok játéka. Az 57. percben Szalai Ádám mutatott egy zseniális cselt a tizenhatoson belül, majd kilőtte a hálót Neuer mögött azt követően, hogy a túloldalon (jogosan) érvénytelenítettek egy Lewandowski gólt (1-1). Az ezt követő percekben akár a vezetést is átvehette volna a vendég csapat, ám az újabb gól nem jött. A 78. percben Ribery vetette be minden rutinját, s adott el egy büntetőt a játékvezetőnek, melyet az meg is vett vacsorára. A tizenegyest Lewandowski kihagyta, a kipattanó Robben belőtte, ám azt a játékvezető érvénytelenítette, ugyanis a holland jócskán bemozdult. A megismételt tizenegyest Robert Lewandowski már értékesítette (2:1). Még fel sem dolgozta a bekapott gólt a Hoffenheim, és máris újra rezgett a háló. A találatot azonban videózás után érvénytelenítette a játékvezető, lévén a labda Müller kezéről került a gólvonal mögé. A meccs végén már nem volt momentuma Szalaiéknak, James Rodriguez ziccerét még fogta a remekül kimozduló Baumann, a végeredményt viszont Arjen Robben állította be a rendes játékidő utolsó percében (3:1).

Szalai Ádám gólja tehát csak szépségtapasz volt a Hoffenheim számára, mely így vereséggel kezdte a bajnokságot. A Bayern viszont címvédőként győzelemmel, de egy kulcsember elvesztésével, így az öröm nem lehet felhőtlen.

Bayern München – Hoffenheim 3:1 (1:0)
Helyszín: Allianz Aréna: 75000 néző; Vezette: B. Dankert
Gólszerzők: Müller (23.), Lewandowski (82.-büntető), Robben (90.) ill. Szalai (57.)
Sárga lap: Müller (45+6.) ill. Kasim (21.), Bittencourt (29.), Kaderabek (43.), Schulz (45+2.)
Kiállítás:ill.

Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng, Süle, Alaba – Martinez (Goretzka 67.), Müller, Alcantara, Coman (Robben 45+4.), Ribery (Rodriguez 83.) – Lewandowaki. Vezetőedző: N. Kovac

Hoffenheim: Baumann – Bicakcic, Vogt (Nordtveit 74.), Kasim (Akpoguma 67.) – Schulz, Grifo (Zuber 46.), Grillitsch, Bittencourt, Kaderabek – Joelinton, Szalai. Vezetőedző: J. Negelsmann

A hétvége további programja

Szombat
08.25. 15:30 Düsseldorf – Augsburg 
08.25. 15:30 Freiburg – Frankfurt 
08.25. 15:30 Hertha BSC – Nürnberg (Sport 1)
08.25. 15:30 Werder Bremen – Hannover 
08.25. 15:30 Wolfsburg – Schalke 04 
08.25. 18:30 Mönchengladbach – Leverkusen (Sport 1)

Vasárnap
08.26. 15:30 Mainz – VfB Stuttgart (Sport 1)
08.26. 18:00 Borussia Dortmund – RB Leipzig (Sport 1)

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye