Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: az év rangadója következik az Anfielden! – előzetes

Kimarad a szombat koradélutáni meccsidőpont, lévén már tegnap este megkezdődött az angol bajnokság nyolcadik fordulója. Azonban a Brighton és a West Ham csatájánál sokkal fontosabb esemény lesz, az akár bajnoki címet is végül eldönthető végkimenetelű Liverpool – Manchester City mérkőzés.

Premier League – 8. forduló
Játéknap beharangozónkat tehát megelőzte a nyitómeccs péntek este. A Brighton és a WHU meccse remek, hajtós találkozó volt, bár a PL-ben csak egy volt a sok töltelék meccs közül, egy ilyen találkozó a Championshipben igazi csúcsderbi lett volna.
A három pont sorsát mindössze egyetlen gól döntötte el, amelyet a „Seagulls” veterán támadója, Glenn Murray szerzett. A 35 esztendősen is a válogatottba követelt csatár immár ötgólos a bajnokságban, így fej-fej mellett legeredményesebb angol Harry Kane-nel (Spurs).
Ugyan a Pellegrino irányította West Ham többet mutatott produktumban, ám a szerencse többször is a hazaiakkal volt. A Brighton a megfelelően megválasztott taktikájának köszönhetően megérdemelte a győzelmet, és lépett el végre a kiesőzónától ötmeccses nyeretlenségi széria lezárásaként.

Brighton & Hove Albion – West Ham United 1-0 (1-0)
Gólszerző: Murray (25. perc), ill.

Preview
Aligha kell ragozni, hogy milyen kiemelt fontossággal bír a hétvégi rangadó az Anfielden. Az elmúlt hétvégén helyreállt a világ rendje: a bajnok City, ha csak bámulatos gólkülönbsége miatt is, de pontszámban beérte a Liverpoolt. A „Vörösök” előtt azonban most itt az óriási lehetőség, hogy kiköszörüljék a csorbát a Chelsea elleni döntetlen, és a BL-bukta miatt. A végkimenetel, ahogy a londoniak ellen, most is teljesen megjósolhatatlan, bár nem kizárt egy szalonremi sem. A hiányzók a két gárdánál úgy mond a szokásosak: Klopp Oxlade-Chamberlainnel, míg Guardiola De Bruyne-nel nem számolhat többek között. Igaz, a kispadok hosszúsága miatt főleg utóbbi nem fog izzadni a hiányzók miatt.
A statisztikák szerelmeseinek: az elmúlt öt évben mindössze háromszor tudta legyűrni a City a ’Poolt, míg utóbbi kilencszer tudott nyerni. Az előző négy találkozásuk (mind 2018-as eredmény!) egyaránt Liverpool sikert hozott: ez magában foglal egy BL-negyeddöntős párharcot, egy bajnokit és egy felkészülési meccset. Tavaly szeptemberben viszont megsemmisítő, 5-0-s manchesteri győzelem született az Etihadban. Ugye, hogy mindezek alapján nehéz jósolni mára?

Egy meccs egy mondat:
Nehéz is lenne tagadni, hogy a Burnley és a Huddersfield semmitmondó párosításához képest sokkal inkább örülnénk a PL-ben egy Leeds – Aston Villa csatának, persze ez ügyben vajmi keveset tehetünk, így marad a kérdés: vajon a vendégek végre megszerzik első győzelmüket? Az újonc Wolves az év meglepetését szolgáltatja, lévén még a topcsapatokat is rendre megszorongatja, itt az ideje egy kijózanító pofonnak a Selhurst Parkban? A topcsapatok utáni 7-8. pozíció eléréséért harcol éppen egymással a Leicester és az Everton, könnyen lehet, hogy a találkozó az egész hétvége legjobb meccsévé csúcsosodik ki. A Bournemouth immár évek óta bizonyítja, hogy jogosan tartja meg elsőligás tagságát, de a még mindig hatodik helyen feszítő Watford biztos szívesen leszakítaná magáról Eddi Howe csapatát. Becsülettel helytállt a Spurs az FC Barcelona elleni hétközi BL-derbin, ám végül kikapott a Wembleyben, így pedig könnyen lehet, hogy Harry Kane-ék „dühből” komoly gólkülönbség javítást fognak végrehajtani a Cardiff ellen. A mai programot a MU és a Newcastle csatája zárja: a helyzet elég egyértelmű mindkét klubnál az eddigi vergődéssel, tehát egy vereség könnyen a vesztes menedzser kirúgását is jelentheti, legyen José Mourinhoról vagy Rafael Benítezről. A húsleves és rántott hús után vasárnap egy remek kis londoni rangadó következik: a bombaformában lévő Arsenal az újonc Fulhamhez látogat a Craven Cottage-re. A Vidi-verőc Chelsea-re nem vár lehetetlen küldetés a Soton vendégeként, és egy City – ’Pool döntetlen esetén akár a Sarri-fiúk az élre is ugorhatnak. A Liverpool és a Man. City mérkőzéséről még egy megjegyzés: a legjobban a döntetlen fizet!

A forduló további programja:
Szombat
Burnley – Huddersfield Town 16:00
Crystal Palace – Wolverhampton Wanderers
Leicester City – Everton
Watford – Bournemouth
Tottenham Hotspur – Cardiff City
Manchester United – Newcastle United 18:30 (tv: Spíler 1, élő)

Vasárnap:
Fulham – Arsenal 13:00 (tv: Spíler 1, élő)
Southampton – Chelsea 15:15 (tv: Spíler 1, élő)
Liverpool – Manchester City 17:30 (tv: Spíler 1, élő)

A bajnokság állása: