Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Most tényleg elérhetünk valamit!”

A Red Bull Salzburg nagyon magabiztosan és remek futballal nyerte első bajnoki meccsét, a látottak fényében a Bajnokok Ligája szereplést már nem csak álmodozásnak tartják.

Jonathan Soriano háromszor, Kevin Kampl kétszer talált be az SC Wiener Neustadt ellen a Tipp3 Bundesliga nyitófordulójában, a Mozart-városiak a sok gól mellett látványos játékkal rukkoltak elő. A hőn áhított Bajnokok Ligája csoportkörébe azonban a török Fenerbachce testén keresztül vezet az út, az osztrákok a nagynevű ellenféltől nem ilyedtek meg, sőt!

“Egyszerűen megfogható az, amit tervezünk. Úgy gondolom, hogyha ugyanolyan bátran játszunk, mint azt a hétvégén tettük, akkor a Fenerbachcénak is tudunk nehézségeket okozni. Most tényleg sikerülhet nekünk valami, egy eufórát lobbanthatunk lángra.” – így Roger Schmidt, a Salzburg trénere a Servus TV-nak.

Az osztrákok számára azért a számok alapján nagy falat lehet a török együttes. A Transfermarkt.de által becsült piaci értékek alapján az isztambuliak kerete bő 147 millió eurót ér, míg a Salzburg játékosállományának értéke 40,8 millió euró. A legértékesebb Fenerbachce játékos Moussa Sow a maga 14 millió eurójával, az osztrákoknál Jakob Jantscher 4 millió eurója a legkiemelkedőbb.

Azonban a futball nem azért vonz milliókat, mert mindig a papírforma évényesül. A Salzburgnak pedig van múltja a nagyobb ellenfél leverése terén: a 2011/2012-es idényben a már nagy erőkből álló Paris Saint-Germain ellen nyertek 2-1-re az Europa Liga csoportörében, és ezze jutottak is tovább az egyenes-kieséses szakaszba.

A Bajnokok Ligája selejtező összecsapásra majd augusztus 31.-én kerül sor, az első meccs majd a Red Bull Arenaban lesz.

Kostyál Balázs