Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Moyes: Nincs türelmi időszak!

David Moyes elismerte sokat kell még tanulnia, de a rutinos játékosokra támaszkodva szeretne felnőni a Manchester United irányításához.

A következő idénytől játékos-edző Ryan Giggs és Phil Neville fogja segíteni Moyes munkáját a szakmai stáb tagjaként. A skót menedzserre ráfér a segítség, hiszen a United az Evertonhoz képest teljesen más dimenzió, elég csak arra gondolni, hogy a legeredményesebb klubnak számít a szigetországban.

Az 50 éves szakember már sok csatát megélt edzői pályája alatt, ám a Bajnokok Ligájában még sosem vett részt edzőként és komoly sikerekben sem volt része az elmúlt tizenöt évben.

„Nekem ez nagyon hátborzongató lesz és sokat kell majd gyorsan tanulnom. Ezért fogok olyan játékosokhoz fordulni, mint Ryan Giggs, hogy megtudjam ezeket a dolgokat. Nem a labdarúgó oldaláról van szó. Játékosként részt vettem a Bajnokok Ligájában, rengeteg mérkőzést láttam, menedzseltem már az Európa Ligában, de mindenkinek el kell kezdenie valahol.” mondta Moyes újságíróknak Hong Kongban.

Moyes a szezon előtt kiadta az ukázt: Minden fronton győzelemre tör a csapatával, ám tisztában van vele, hogy micsoda embertpróbáló feladat előtt áll, hiszen a BLmezőny erősebb mint valaha.

 „Azt hiszem Európa valamelyik nagy sorozatát megnyerni mindig is különleges eredmény volt. El kell ismernem, már nagyon várom. A saját bajnokság megnyerése nagyon fontos, de a BL győzelem nagyon fontossá vált, az ország és a Premier Liga számára is. Abban az évben, amikor a Manchester United és a Chelsea egymással játszotta a döntőt, mindenki ezzel az országgal kötötte össze a futballt és mindenki nagyon büszke volt rá.”

“Idén a német csapatok szerepeltek jól, előtte pedig a spanyolok. Én őszintén hiszem, egyre többen szeretnék az országban, hogy a brit csapatok jól szerepeljenek. Nagyon várom már. Úgy gondolom, sokkal nyitottabb a küzdelem, mint a múltban volt. Már a sorsolásnál, ha nem vagy szerencsés nagyon könnyen csak szenvedéssé válhat, bármelyik részén is játszol a világnak.”

Veres Péter