Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyűnek találtatva – véget ért a Honvéd kupaszereplése is

Négy találkozó jutott a Kispestnek Európában. A Vojvodina minden megingást kihasználva magabiztosan verte a piros-feketéket.

A találkozó előtt bizakodtak a hazai szimpatizánsok, játékosok és a magyar futballközvélemény is. Több változást is eszközölt Marco Rossi, Kozma Richárd kezdőként kapott helyet, míg az eltiltásából vissszatérő Vernes Richárd a kispadon kezdett.
Maga a találkozó nem úgy kezdődött, hogy végül vereség lesz a vége. Az első játékrészben fölényben futballozott a hazai együttes, mindezt azonban meddően tette. Egy-egy beindulás után veszélyt is sikerült teremteni a vendégek kapuja előtt, azonban a védelem megingását kihasználták a szerbek. Oldalról beadott labdákkal, szögletek után okoztak nagy veszélyt és szereztek vezetést az újvidékiek. A piros-fehérek a huszonhetedik percben Kemenes vétett el egy jobb oldali beadást, majd Kozma is rosszul ért bele a labdába, Bilbija pedig egy lövőcsellel az ötös környékéről kilőtte a bal alsó sarkot. A hajrában aztán végleg el is dőlt az összecsapás, még akkor is, ha az első félidő utolsó perceiben Diarra bombagóljával szépített a Honvéd. A szünetben Rossi próbálta felrázni együttesét, ám a második periódusban átvette az irányítást a vendégegyüttes. Igaz, Délczeg lövésével még a Honvéd veszélyeztetett először, majd fokozatosan őrölte fel ellenfelét a Vojvodina. Alig telt el húsz perc a második félidőből, amikor is Vranjes végleg szertefoszlatta a kispesti reményeket. A három kapott gól ellenére Kemenes Szabolcson semmi sem múlott, azonban ismét bebizonyosodott, hogy a védelem sebezhető, illetve a középpályások is önbizalom híján voltak ezen az estén. A támadók közül Diarra a góljáért dícsérhető, míg Délczeg az első félidőben kétszer, a másodikban egyszer veszélyeztett. A mérleg felettébb csalódást keltő, miután minden együttesünk elbukott a nyár derekán.

Budapest Honvéd – Vojvodina 1-3 (1-2)
Bozsik stadion, 8000 néző
Honvéd: Kemenes – King, Lovric, Ignjatovic (Alcibiade, a szünetben), Baráth – Diarra, Hidi, Kozma (Testardi, a szünetben) – Diaby (Vernes, 66.), Délczeg, Zivanovic
Vojvodina: Delac – Vulicevic, Đuric, Trajkovic, Baric – Radoja – Poletanovic, Alivodic, Bilbija (Kosovic, 79.), Vranjes (Mitosevic, 89.) – Skuletic (Ilic, 85.)
g.: Diarra (44.) ill.: Bilbija (27.), Alivodic (41.), Vranjes (64.)
s.: King (24.)

Továbbjutott a Vojvodina 5-1-es összesítéssel.

Gavalovits Sándor