Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább szenved a United az ázsiai túrán! – VIDEÓ

Távol-keleti túrájának negyedik állomásán is betlizett az angol bajnok Manchester United, amely 2-2-es döntetlent játszott a Cerezo Osaka együttesével. A második japán gól szerzője a 18 éves Minamino talán élete gólját lőtte a Vörös Ördögök ellen.

A találkozó elején Robin van Persie került gólhelyzetbe, de a lövését bravúrral védte Jin Hyeon. A holland támadónak semmi sem akart összejönni a mai meccsen, tíz perccel később Kagawától kapott forintos labdát, ám nem tudta azt átemelni a kapus fölött. Az első negyedóra után magasabb sebességre kapcsoltak a japánok, kétszer is nagyot kellett védenie Lindegaardnak. A 22. percben Van Persie beadását Phil Jones fejelte  kapu fölé.

A 34. percben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, Smalling óriási hibáját kihasználva Sugimoto 14 méterről kilőtte a bal alsót. A félidő hátralévő részét végigtámadta a United, ám Wellbeck lövése a kapufán csattant majd Giggs lövését szedte ki a léc alól a koreai kapus.

A  szünet után kezdett meddővé válni a MU mezőnyfölénye, amikor az 52. percben egy Young elleni szabálytalanság után büntetőhöz jutottak a Vörös Ördögök, de Kagawa ez is kevés volt a gólszerzéshez. Két perccel később viszont nem hibázott a japán légiós, aki egy védő és a kapus lába között talált a kapuba. Nem sokáig örülhettek, hiszen a 63. percben Minamino szépségdíjas találatával átvette a vezetést a hazai együttes. Az utolsó húsz percre Moyes cserékkel próbálta felpörgetni csapatát, azonban ez sem sokat segített az angolokon. Nagy nehezen mégis sikerült döntetlenre menteni a találkozót, a 93. percben a csereként beállt Zaha mentette meg a szégyentől a Unitedet.

Cerezo Osaka 2-2 Manchester United
Nagai Stadium, 44800 néző

United: Lindegaard – Rafael(Fabio 78.), Ferdinand, Smalling, Büttner(Evra 78.) – Young(Lingard 78.), Jones(Anderson 46.), Giggs(Cleverley 78.), Kagawa(Zaha 57.) – Welbeck, van Persie(Januzaj 69.)

Veres Péter