Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölnbe igazolt a Wolfsburg csatára

Az 1.FC Köln együttesénél szerzett magának nevet, majd jól játszott a Bundesligában is, de a VfL Wolfsburg nem számol vele, visszatér a Kecskésekhez a korábbi német válogatott csatár. 

Patrick Helmes 2008 nyarán igazolt el nevelőegyüttesétől, amelynél nem akarta egy 17 gólos szezon után meghosszabbítani a szerződését és a Bayer 04 Leverkusen szerződtette. Első idénye remekül sikerült az új csapatánál, 21 találaitig jutott el, majd sérülések hátráltatták, nőtt a konkurrencia, 2011 telén a VfL Wolfsburghoz írt alá, ahol szintén nem volt 100 százalékos állapotban, de a formája is csak egy időszakban volt olyan, amelyet elvártak tőle. Így erre a szezonra már nem szerepelt a Farkasok tervei között, a tartalékokkal edzett, a negyedik vonakban játszott, a távozás mellett döntött.

“Nagy örülök, hogy megint az 1.FC Kölnnél játszhatok. Teljesen fitt vagyok és ki akarom venni abból a részem, hogy eljusson a csapat oda, ahova ilyen körülményekkel és ilyen szurkolótáborral tartozik – a Bundesligába.” – így Helmes.

A 29 esztendős német csatárnak nagyon örült a Köln nyáron kinevezett osztrák trénere, Peter Stöger is: “Patrick Helmes egy nagyon értékes erősítés a mi fiatal keretünknek. Vele még változatosabb lehet a támadójátékunk. A mi koncepciónk, hogy fiatal játékosokra építünk és hagyjuk, hogy fejlődjenek, erről nem fogunk lemondani, épp ellenkezőleg. Patrick a Bundesliga és a válogatott tapasztalatával tud ennek a fiatal csapatnak abban segíteni, hogy egy következő szintre lépjenek a fejlődésükben.”

A korábbi 13-szoros válogatott Helmes 2016-ig szóló szerződést írt alá Köln városában, a mezszáma majd a 16-os lesz.

Kostyál Balázs