Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékost cserélt a Hamburg és a Hertha

A Hamburger SV-nak csatárra volt szüksége, a fővárosi Hertha BSC pedig egy középpályást akart, egy cserével oldották meg a problémát a csapatok.

A Hamburger SV együttesénél fogja végigjátszani a nemrég elkezdődött szezont a tehetséges német csatár, Pierre-Michel Lasogga (a képen), akinek a Hertha csapatában nem jut már hely. A 21 esztendős futballista kölcsönben érkezett az észak-német együtteshez, a német U21-es válogatott kedden már a HSV legénységével fog tréningezni.

“Lasogga egy olyan típusú csatár, akit kerestünk. U21-es válogatott, rettenthetetlen és mindig oda megy, ahol zavart tud okokzni.” – mondta elégedette Oliver Kreutzer, a HSV sportigazgatója.

Lasogga egyébként 2012-óta erősítette a Herthe együttesét, előtte megfordult a Bayer Leverkusen és a VfL Wolfsburg nevelőakadémiáin is. A berlini csapat trikójában 32 alkalommal lépett pályára a Bundesligában és a Bundesliga 2-ben is, összesen 22 találatig jutott el.

A Hertha BSC is jól járt azonban, ugyanis a csatárért megkapta Per Ciljan Skjelbredet, aki a Hamburgnál vált fölösleges láncszemmé. A 26 esztendős norvég szintén kölcsönben játszik a szezon végéig új csapatában, ahol nagyon örülnek az érzezésének.

Skjelbred, aki a 13-as számú trikóban fog majd a gyepre lépni így nyilatkozott a sikeres tárgyalásokat követően: “Egy teljesen normális fazon vagyok, semmi különleges. Keményen edzek és megteszek mindent a csapatért.”

Kostyál Balázs