Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnoki bronzérmest szerződtethet a Diósgyőr

Lapértesülések szerint Futács Márkó ott hagyja a ködös Albiont, és Miskolcra igazol.

A 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző magyar csatár éveken át Angliában futballozott. Megfordult több alacsonyabb osztályú együttesben, így például a Portsmouthban, a Leicester Cityben és a Blackpoolban.

A 23 esztendős, 196 centi magas csatár a II. kerületi VSE-ben kezdett focizni, majd a Ferencvároshoz került, ahonnan a francia Nancy vitte el. A francia klub akadémiáján eltöltött három év után Németországba szerződött, a Werder Bremen labdarúgója lett. A brémaiaknál az első csapatban egyszer kapott szerepet – egy Wolfsburg elleni szuperkupa összecsapáson vetette be Thomas Schaaf – de nem tudott megragadni az első csapatban, ám a tartalékok között rendre szerepelt, és három gólt lőtt. A Weser-parti gárda 2010-ben kölcsönadta az Ingolstadtnak, ahol 23 találkozón két gólt ért el. Németországból Angliába ment, a Portsmouth együttese igazolta le a horihórgas támadót. Futács a kék-fehéreknél összesen 29 tétmérkőzést játszott, mindössze 5 góllal terhelve az ellenfelek kapuját. Innen került aztán a Leicester City együttesébe. A Rókáknál kilenc bajnokin egyszer volt eredményes. Legutóbb a Blackpoolban futballozott kölcsönben, ahol csak négy mérkőzésen jutott szóhoz, gólt nem szerzett.

Sokkal sikeresebb volt az utánpótlás-válogatottakban. Az U18-as nemzeti csapatban háromszor lépett pályára, egy gólt lőtt, az U20-as együttessel megjárta a 2009-es, szép emlékű egyiptomi vb-t, ahol bronzérmet szerzett a válogatottal. Futács ebben a korosztályban összesen nyolc találkozón szerepelt, és egy gólt ért el. Az U21-es csapatban 18 találkozón nyolcszor keserítette ellenfeleit.
Az egyiptomi tornán az elődöntőben szerzett gólt.

A támadó információnk szerint a szezon végéig írhat alá.

Gavalovits Sándor