Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Háromból eddig egy pipa

A magyar női labdarúgó válogatott Gyulán legyőzte a román nemzeti együttest.

A román-hetet tartó futball-válogatottak közül a hölgyek kezdték a sort. Kedden 16.00-tól Gyulán mérkőztek meg keleti szomszédunkkal. A találkozó céljai között említette Vágó Attila az októberi világbajnoki selejtező sorozatra való felkészülést. Nos, ennek a találkozónak ugyan különösebb tétje nem volt, hiszen a kapitány szerint jelenleg az a fő szempont, hogy kiderüljön, hogy kikre számíthat a hiányposztokon a tétmérkőzéseken.

A mieink nem kezdtek jól, azt is mondhatnánk, hogy a román gólra érkeztek meg a pályára. A negyedik percben ugyanis egy kontratámadás végén megszerezték a vezetést a szomszédok. Közel nyolc perc kellett míg valamelyest felvette az ritmust a magyar együttes, amely nem érdemtelenül egyenlített. És ki más lőhette volna az egalizálást jelentő gólt, mint a 109-ik válogatott mérkőzésén szereplő Pádár Anita. A gól után fölénybe került a csapat, ám csak a huszadik percben tudott újra betalálni: Ezúttal Pádár készítette elő Vágó Fanni gólját. Alig hat perccel később Szeitl Szilvia ragadt elől, és ha már ott volt, a Pádár-Vágó összjáték után meglőtte a harmadik magyar gólt.

A második játékrészben nyolc perc elteltével szépített a vendég együttes: egy védők mögé beívelt labdával sikerült meglepni Szőcs Rékát. Az utolsó húsz percben abszolút fölénybe kerültek a mieink, és csak Palkovics Nórán valamint Zeller Dórán múlott, hogy nem lett kiütés a vége. Mind az MTK, mind a Ferencváros játékosa egy az egyben maradt a románok kapusával, ám hibázott. A hajrában egy kósza román lehetőségtől eltekintve már nem alakult ki veszélyes szituáció, így a magyar hölgyek megnyerték a találkozót.
Folytatás csütörtökön 11 órától szintén Gyulán.

Vágó Attila így értékelt a találkozó után: „Rosszul kezdtük, de gyorsan észhez tértünk, és hamar megfordítottuk az eredményt. A Pádár-Vágó duó nagyon veszélyes volt, mindhárom gólt ők hozták össze, a románok nem tudták tartani a két remek formában játszó támadót. Némi hiányérzetünk csak azért lehet, mert a hajrában fölényessé tehettük volna a győzelmet, de kihagytuk a lehetőségeinket. A Balaton Kupa vereségei után nagyon jól jött a csapatnak a sikerélmény, bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel megadtuk az alaphangot a férfi válogatott bukaresti meccs előtt. Csütörtökön szeretnénk megismételni a sikert, de már egy teljesen más összetételű együttest szerepeltetünk, a cél ugyanis, hogy a keret minden tagja megfelelő bizonyítási lehetőséghez jusson.”

Magyarország – Románia 3-2 (3-1)
A magyar csapat felállása: Szőcs Réka – Szeitl Szilvia (Zimányi-Kovács Anikó, 53.), Demeter Réka (Gál Tímea, 58.), Tálosi Szabina, Szabó Viktória – Smuczer Angéla – Szabó Boglárka, Zágor Bernadett (Fenyvesi Evelin, a szünetben), Pádár Anita (Zeller Dóra, 68.), Sipos Lilla (Palkovics Nóra, 53.) – Vágó Fanni (Csiszár Henrietta, a szünetben)
Magyar gólszerzők: Pádár a 8., Vágó a 20., Szeitl a 26. percben

Gavalovits Sándor