Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Draxler korosztályának legjobbja a világon!”

Az FC Schalke 04 nyári sztárigazolása, Kevin-Prince Boateng le van nyűgözve fiatal kollégája teljesítményétől, a Bundesliga is tetszik neki, de Klopp üzenetét nem szívleli. 

Ugyan csak pár hete csapattársa Julian Draxlernek a ghánai válogatott Kevin-Prince Boateng, már nagy tisztelettel beszél a fiatal játékosról. “Hogyha egy Julian Draxler játszik a 10-es mezben a csapatodban, akkor azt mindenki el tudja fogadni. Ő a legjobb játékos a világon az ő korosztályában. Ilyen fiatal játékosok ekkora tehetséggel megérdemlik a 10-es számot.” – dícsérte a 19 esztendős német tehetséget a Sport Bild-nek Boateng.

A 26 esztendős játékos a német magazinnak mesélt még a Bundesligáról is, első meccsét a Bayer Leverkusen ellen játszotta, ahol jó teljesítménnyel rukkolt elő. “A Bundesliga tempója lényegesen magasabb. A német csapatok 90 percig támadnak, ehhez ismét hozzá kell szoknom. De én szeretem az efféle futballt, örülök neki.” – mondta az elmúlt években az AC Milan együttesét szolgáló futballista.

Boateng korábban már játszott Németországban, a Berlinben született játékos a Hetha BSC, majd a Borussia Dortmund alkalmazásában is állt. Utóbbi csapatnál Jürgen Klopp volt az edzője, aki egy kissé zokon vette, hogy Boateng a rivális Schalke trikójába bújik, ezért üzenetet írt neki, ezt Boateng nem találta annyira jópofának, mint a tréner.

“Sokak viccesnek találták, én nem. Én semmi rosszat nem mondtam róla, de azon a sajtótájékoztatóján csodálkozom.” – így Boateng.

Kostyál Balázs