Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a korábbi német válogatott játékos

Az FC Everton német légiósa szögre akasztotta a stoplist – ezt a döntést mindössze 31 esztendősen hozta meg a korábbi Bundesliga győztes középpályás.

Meglepő hírt közölt a Süddeutsche Zeitung: visszavonul Thomas Hitzlsperger. A középpályás legútóbb az FC Everton együttesének alkalmazásában állt, a döntése azért érdekes, mert még csak 31 esztendős – bár a német legutóbbi évei nem sikerültek éppen olyanra, mint ahogyan azt tervezte.

“Pár napja biztos vagyok: nem fogok többet játszani. Nem akarom már tovább rágni ezt a profi futballt, csak azért, hogy elmondhassam: az végsőkig hergelem magam.” – mondta a magazinnak Hitzlsperger.

A futballista München városában látta meg a napvilágot, az FC Bayern München akadémiáján pallérozódott, majd a Szigetországba igazolt. Öt szezont játszott végig az Aston Ville trikójában, majd visszatért Németországba, a VfB Stuttgart együtteséhez írt alá 117 Premie Leagua találkozóval a háta mögött. A Sváboknál négy és fél idényt töltött el, végig meghatározó játékosként számoltak vele, kulcsszereplője volt a 2007-ben meglepetésre bajnokságot nyerő csapatnak is – ez a cím pályafutása legnagyobb sikere. 2010 telén a Laziohoz igazolt, ott azonban nem találta a helyét, a VfL Wolfsburgnál sérülései miatt nem játszott, az elmúlt szezont az Everton játékosaként abszolválta, de csak hét ligameccsen léphetett pályára.

Szebb évei során a német válogatottnál is számoltak vele, 52-szer húzhatta magára a címeres trikót, tagja volt a 2006-ban Világbajnoki bronzéremig jutó csapatnak is, majd 2008-ban, ez Europa Bajnokság döntőéig menetelő alakulatnak is résztvevője volt.

Hitzlsperger a nyáron szabadúszó volt, kapott Angliából és Németországból is ajnánlatokat, de ő mindegyikre nemet mondott. “Azt vettem észre, hogy nekem valami teljesen másra van szükségem.”

Kostyál Balázs