Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Löw kritizálja Özil eladását

A német válogatott szövetségi kapitánya nem igazán érti, hogy miért adta el az elmúlt években remekül játszó német légiósát a Real Madrid.

A Nationalelf pénteken játszik majd Ausztria válogatottja ellen Münchenben, a keret tagja természetesen az FC Arsenal új szerzeménye, Mesut Özil is. A 24 esztendős válogatott támadóért az Ágyúsok klubrekordot jelentő 50 millió eurót fizettek a Real Madrid együttesének, aki Carlo Ancelottinál kegyvesztett lett. A transzfer nem csak az Arsenal számára új rekord, ekkora összeget ugyanis német játékosért nem fizetett ki még egy klub sem a történelem során.

“Már nem bíztak 100 százalékban Real Madridnál Mesut Özilben. Számomra ez valamilyen szinten érthetetlen, hogy a Real az előző szezon egyik legjobb gólpassz adóját eladja.” – kritizálta a Real vezetőségének döntését a német válogatott sajtótájékoztatóján Joachim Löw szövetségi kapitány.

A török bevándorlók gyerekeként született Özil távozását sokan nem értik a Real játékosai közül. “Hogyha ebben az ügyben valamit mondhattam volna, Özil lett volna az utolsó, aki a Realt elhagyja.” – így Sergio Ramos, de a fővárosiak másik német légiósa, Sami Khedira sem vidám a transzfer miatt: “Nekem ez nem volt annyira meglepő. Mesut már két-három nappal előtte elmondta nekem.”

De a Real Madrid portugál sztárja, Cristiano Ronaldo is dühös Özil távozása miatt.

Kostyál Balázs