Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelonában és Madridban is áll a bál az átigazolások miatt?!

A spanyol futball két örök riválisánál egyaránt elégedetlenkednek az átigazolások miatt. Ami a legmeglepőbb; maguk a játékosok adtak hangot annak, hogy mintha kissé mellényúltak volna a vezetők a nyári ‘mercato’ alatt!

A Real háza táján mindenki  tisztában van azzal, hogy például Gareth Bale vagy Isco zseniális futballista. A “régiek” közül nyilván vannak akik azért nem értik miért fizetett a Real kis híján 100 millió eurót a walesi klasszisért; azonban nem ez a legfájóbb a madridi futballisták számára. Mesut Özil eladása előtt ugyanis éretlenül áll a csapat fele.

A Real legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldofeldúlt a német karmester eladása miatt. Ronaldo remek kapcsolatot ápolt a pályán és azon kívül is Özillel és állítólag valósággal felháborodott Özil eladása után. Az ‘AS’ napilapot idézve, “Özil eladása olyan, mintha egy zenekarból eladod a hegedűt, és megtartod a dobot!” – Ezzel a hasonlattal maga CR is egyetért, a dob szerepében pedig Sammi Khediraáll, akiért megajánlott nyújtott be a Manchester Untied, a madridi vezetők mégis Özilt passzolták inkább tovább az Arsenalnak szinte hasonló összegért.

Nem csak Ronaldo ad hangot csalódottságának. Az utóbbi időkben csapatkapitány előlépett Sergio Ramos egyenesen azt nyilatkozta, hogy nála Özil lett volna az utolsók egyike, akit elengedne a Realtól.
Érdekes, hogy az új szerzemény, a szezont remekül kezdő Isco is csodálkozott a történteken. “Özil fantasztikus futballista, meccseket képes eldönteni és megfordítani egymaga. Minden csapatban helye van. Sajnálom hogy nem maradt Velünk!” – így a Málagától a nyáron érkezett kiválóság.

Odaát Barcelonában sem fenékig tejfel minden, ahogy mondani szokás. Már csupán önmagában elég lenne, hogy a nyár katalán sztárigazolása, Neymar  keveset játszik, ami láthatóan roppant frusztrálja a brazil klasszist; azonban a játékosok bizonyos része visszasírja a régieket.

Éric Abidalról például ódákat zengett mindenki Barcelonában. A méltatlanul elbocsájtott francia védő azóta a Monacónál talált új otthonra. A brazil Dani Alves például a mai napig nem tud beletörődni Abidal távozásába… A legfájóbb vezetői döntés Barcelonában azonban David Villa eladása. A spanyol válogatott csatárt nem elég hogy bagóért engedték át az Atlético Madridnak. Ráadásul a játékosok többsége hiányolja Villát a Camp Nou öltözőiből. A régi játszótársak mind például Puyol, vagy Xavi már ugyan beletörődtek a honfitárs távozásába, legutóbb azonban Pedro adott hangot Villa-hiányának. “Bárcsak maradt volna Villa. Remek ember és fantasztikus játékos. Személy szerint nekem nagyon fog hiányozni. A legjobbakat kívánom neki az Atléticónál. Legalább annak örülök, hogy a válogatottnál találkozhatunk újra!” – így a Barca szélsője.

Persze mindez ha nem lenne elég jó pár katalán szurkoló nehezen emésztette meg azt is, hogy a Rosell elnök úr által beígért középhátvéd igazolás elmaradt a nyáron…

Az érintettek mondjuk csak túlteszik magukat a történteken; amúgy nincs is más választásuk!

Nagy Ákos