Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xabi Alonso a Juventus-ba szerződhet – Pirlót pótolnák vele!

Jövő nyáron lejár a Világ-, és Európa Bajnok Xabi Alonso szerződése, a Real Madridnál, amikor a középpályás már a 33. életévébe lép, ezzel pedig már meglehetősen koros lesz, az egyre fiatalodó fővárosi keretben. Éppen utóbbi tény miatt is erősen elképzelhető, hogy „Blancok” nem hosszabbítanak Alonsoval, így pedig sorban állhatnak érte a kérők.

A kérők, amelyek sorába máris beállt elsőként az olasz Juventus együttese, amely szívesen pótolná Alonsoval, az elképzelhetően visszavonuló Andrea Pirlot, akinek ugyancsak jövő nyáron jár le a szerződése a Zebráknál.

2014 júliusára, az átigazolási dömping kellős közepére a 35 éves Pirlo tehát gyaníthatóan távozik, míg a Tuttosprot információi szerint Xabi Alonsoval már most kapcsolatba akar lépni a Juventus, miszerint Torinóban szeretettel fogadnák, a korábban a Liverpoollal Bajnokok Ligája győztes játékost.

És hogy miért is szeretnék ennyire a Juventusnál Alonso megszerzését? Nos, mert teljesen ugyanazt a stílust képviselik Pirloval, a passzolási hatékonyságuk is hasonló. Az pedig, hogy a spanyol, pontosabban a baszk középpályás még jó 3 évvel fiatalabb is talján kollégájánál, na meg az, hogy ingyen lesz megszerezhető, abszolút csábító lesz Antonio Conte vezetőedző stábjának

Továbbá valóban nem valószínű, hogy Xabi Alonso napjai (még ha elég sok is), de meg vannak számlálva a Bérnabeuban, ugyanis jelenleg sérült, decemberig pedig aligha léphet pályára. Addigra pedig Ancelotti már biztosan kialakít, egy viszonylag eredményes magot Bale, és Cristiano Ronaldo köré építve, ez pedig valóban megpecsételheti a rutinos középpályás sorsát.

Balogh József